Chelsea va investiga înregistrarea video "rasistă" postată de Enzo Fernandez în care îi ironizează pe jucătorii Franței
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Chelsea investighează o înregistrare video postată de mijlocașul Enzo Fernandez pe rețelele sociale, care, potrivit Federației Franceze de Fotbal (FFF), îl arată cântând un cântec rasist.

Fernandez a postat pe Instagram, după victoria Argentinei în Copa America în fața Columbiei, un clipc cu el și coechipierii săi scandând despre echipa națională a Franței.

Wesley Fofana, coechipierul lui Fernandez de la Chelsea, a repostat videoclipul pe rețelele de socializare cu textul: "Fotbal în 2024: rasism dezinhibat".

FFF a susținut că melodia cântată de echipa națională a Argentinei este "rasistă și discriminatorie".

FFF a decis să se adreseze direct omologului său argentinian și FIFA și să depună o plângere 

Într-o declarație, ei au spus: "Președintele Federației Franceze de Fotbal, Philippe Diallo, condamnă în termenii cei mai fermi remarcile rasiste și discriminatorii inacceptabile care au fost făcute împotriva jucătorilor echipei Franței, în contextul unui cântec interpretat de jucătorii și suporterii echipei Argentinei după victoria acesteia în Copa America și difuzat pe rețelele sociale".

"În fața gravității acestor remarci șocante, contrare valorilor sportului și drepturilor omului, președintele FFF a decis să se adreseze direct omologului său argentinian și FIFA și să depună o plângere judiciară pentru insulte cu caracter rasist și discriminatoriu", se regăsește în comunicarea oficială a FFF.

Argentina a învins Franța la penalty-uri în finala Cupei Mondiale din 2022, iar în timpul meciului unii fani au fost auziți cântând cântece discriminatorii, a relatat Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel