Charlie Hebdo, ţinta unui nou atentat? Al Qaeda iese la atac: Pregătiţi-vă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Organizaţia teroristă Al Qaeda a lansat ameninţări la adresa caricaturiştilor de la Charlie Hebdo, după o nouă satiră. 

Raidul criminal asupra Charlie Hebdo "nu a fost un incident punctual", a avertizat organizaţia jihadistă în revista sa publicată vineri, evocând faptele "fraţilor eroi Kouachi", autorii atacului, pe care l-au revendicat în numele Al-Qaida în Yemen înainte de a fi ucişi de forţele de ordine.

Pentru a marca începerea, pe 2 septembrie, a procesului de la Paris al atentatelor asupra redacţiei Charlie Hebdo, a unor poliţişti şi a unui magazin evreiesc din capitala Franţei, jurnalul satiric a publicat pe prima pagină caricaturile cu Mahomed care au transformat săptămânalul într-o ţintă a jihadiştilor.

Al Qaeda, acuzaţii la adresa lui Macron

Preşedintele Macron "a dat undă verde pentru această reeditare", mai acuză Al-Qaida. "Dacă libertatea voastră de expresie nu respectă nicio limită, pregătiţi-vă să vă confruntaţi cu libertatea acţiunilor noastre", ameninţă organizaţia jihadistă în revista publicată pe 11 septembrie, dată care marchează împlinirea a 19 ani de la atentatele din septembrie 2001 de pe teritoriul SUA, scrie Agerpres. 

Tot potrivit SITE, un organ media afiliat organizaţiei jihadiste Statul Islamic a ameninţat şi el Charlie Hebdo cu represalii la începutul lui septembrie, după republicarea caricaturilor cu Mahomed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel