Cetățeni care trebuiau să fie în carantină, prinși de polițiști în stațiunea Mamaia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cetățeni care trebuiau să fie în carantină, prinși de polițiști în stațiunea Mamaia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cetățeni care trebuiau să fie în carantină, prinși de polițiști în stațiunea Mamaia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Trei cetățeni din județul Olt, care trebuiau să fie în carantină, au fost prinși de Poliție în stațiunea Mamaia.

Polițiști din Mamaia au identificat joi, 22 iulie, în stațiune, doi bărbați și o femeie, toți din județul Olt, pe numele cărora era instituită măsura carantinei la domiciliu.

Potrivit polițiștilor, aceștia au fost sancționați contravențional, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare la domiciliu, fiecare cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Tot joi, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar, în timp ce verificau respectarea măsurii carantinării, au constatat că un bărbat de 31 de ani, din Cerchezu, nu se afla la domiciliul declarat. La scurt timp, acesta a fost identificat pe o stradă din localitate, fiind sancționat contravențional cu 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de carantină, precizează CTNews.

Primarul Chițac vine cu soluția pentru nisipul urât din Mamaia: „S-au inventat papuci, șlapi”

Primarul din Constanța, Vergil Chițac, le-a reamintit turiștilor care se plâng de calitatea nisipului folosit la extinderea plajelor din Mamaia că pot folosi papuci sau șlapi pentru a scăpa de inconveniente. Invitat la Digi 24 în emisiunea Ancăi Suciu, politicianul Partidului Național Liberal le-a cerut nemulțumiților să nu mai fie cârcotași fiindcă s-au inventat „papuci, șlapi”, iar proiectul este unul pentru 50 de ani, nu pentru viitorul apropiat. Chițac a adăugat că distanța de pe plajă până în apă era exact la fel în tinerețea sa.

Patronii din Mamaia care au mutat șezlongurile aproape de apă vor plăti amenzi, spun autoritățile

Unii administratori de plajă au mutat șezlongurile mai aproape de plajă, deși le este interzis acest lucru. Acum, aceștia riscă o amendă, transmit reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral, potrivit Digi24.ro.

După ce plajele au fost extinse, noile sectoare nu pot fi exploatate comercial, așa că șezlongurile operatorilor economici ar trebui să fie amplasate pe secțiunile vechi de plajă, la 150 – 200 metri de apă. Turiștii s-au arătat nemulțumiți de această decizie și, dorind să fie mai aproape de valurile mării, au solicitat ca șezlongurile închiriate să fie mutate. Printre reproșurile din urma lucrării se numără duritatea noii suprafețe, dar și adâncimea mare a apei aproape de țărm.

Reprezentanții instituției menționate spun că patronii au mutat șezlongurile și vor fi mai întâi avertizați, iar în cazul în care refuză să remedieze situația vor fi amendați.

Stațiunea a fost distrusă, spune Bogdan Chirieac

„Se fac multe lucruri fără cap, cum au făcut acum la mare. N-am înțeles-o pe asta cu plaja, poate nu mă pricep eu”, a spus Laura Vicol, în interviul EXCLUSIV acordat DC NEWS la finalul lunii iunie. „Nu, cu plaja haideți să o subliniem. Ne pricepem, suntem oameni raționali. Au distrus stațiunea Mamaia. Au mărit plaja de la 150 de metri la 400 de metri”, a adăugat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Ca să ridice alte stațiuni cumva?”, a întrebat Vicol. „Mi-e teamă că alte stațiuni din afara României”, a răspuns Chirieac. „Ca să înțelegeți... se plonjează direct de pe malul mării în apă, la doi metri. Am filmulețe trimise. Cum să te duci tu cu copiii de 2-3 ani, 10 ani, 11 ani. Hai că pe cei mici de 2-3 ani îi ții lângă tine, dar pe cei de 10-11 ani cum faci?”, a mai spus Vicol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel