Cercetătorii britanici încep să testeze amestecarea vaccinului Pfizer cu cel de la AstraZeneca
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cercetătorii britanici încep să testeze amestecarea vaccinului Pfizer cu cel de la AstraZeneca  /  Sursă foto: Pixbay
Cercetătorii britanici încep să testeze amestecarea vaccinului Pfizer cu cel de la AstraZeneca / Sursă foto: Pixbay
Oamenii de știință din Marea Britanie încep un studiu de amestecare a dozelor a două vaccinuri COVID-19 diferite, în speranța că ar putea oferi un alt mod de combatere a coronavirusului.

Cercetătorii britanici vor începe un studiu de amestecare a vaccinurilor de la Pfizer BioNTech și AstraZeneca. Ei speră că amestecarea dozelor ar putea oferi o protecție echivalentă sau mai bună, comparativ cu utilizarea a două dintre acestea.

Metoda convențională pentru ambele vaccinuri constă în administrarea a două doze, la câteva săptămâni distanță, pentru a declanșa o protecție de lungă durată împotriva COVID-19. 

Oamenii de știință și guvernele au așteptat cu nerăbdare aprobarea pentru a începe acest tip de studiu. La sfârșitul anului 2020, guvernul britanic a aprobat amestecarea și potrivirea vaccinurilor în circumstanțe extreme, chiar dacă dovezile științifice care susțin această recomandare nu erau încă disponibile. Rezultatele acestui studiu ar putea fi utile în întreaga lume, au declarat experții.

Dacă se constată că vaccinurile sunt interschimbabile, acest lucru ar putea oferi mai multă flexibilitate pentru administrarea vaccinului. De exemplu, dacă cineva s-a prezentat pentru a doua doză de vaccin Pfizer, dar nu e disponibilă, ar putea face o altă doză de la altă companie. Totodată, AstraZeneca a anunțat un studiu combinat separat pentru vaccinul său și Sputnik V. din Rusia, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel