Cenușa actriței Zsa Zsa Gabor, înhumată în Budapesta
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Loren Javier via Flickr
Foto: Loren Javier via Flickr
Cenușa actriței Zsa Zsa Gabor a fost îngropată în Budapesta, la 5 ani după moarte.

Cenușa actriței de origini maghiare Zsa Zsa Gabor, care a ajuns mare star la Hollywood, a fost îngropată în țara sa natală, Ungaria. Conform BBC, actrița de legendă care a apărut în clasice precum „Lili” sau „Moulin Rouge” a devenit notorie pentru comentariile sale istețe și multele căsătorii.

Actrița s-a stins în 2016, la vârsta de 99 de ani, iar ultimul său soț a călătorit la Budapesta alături de cenușă pentru înmormântare. Frederic von Anhalt a spus că Gabor și-a scris în testament că vrea să se întoarcă în Ungaria după moarte. Acesta a ajuns din SUA la vecinii ungari trecând prin Londra, apoi prin Germania, spunând presei europene că vrea ca ceremonia să fie „o celebrare a vieții, nu un moment funerar”. Un sfert din cenușa sa a rămas totuși în Los Angeles.

„A călătorit la clasa întâi, a avut propriul loc, propriul pașaport, totul acolo. A fost ultima sa călătorie și mereu mergea la clasa întâi, bea șampanie și savura caviar...”, a mai spus ultimul său soț, Frederic von Anhalt.

Actrița a fost un star al epocii de aur de la Hollywood și s-a născut în Budapesta, în 1917, cu numele de Sari Gabor. Porecla Zsa Zsa i-a fost pusă chiar de familia sa. Tot în Ungaria a fost încoronată Miss Ungaria, după care s-a mutat în Statele Unite pentru a-și încerca norocul cu actoria. Gabor a apărut în zeci de filme în întreaga sa carieră, însă aceasta a fost mai cunoscută pentru stilul de viață exuberant și cele nouă căsnicii. Printre foștii soți s-au numărat și actorul britanic George Sanders, dar și magnatul hotelier Conrad Hilton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel