Cele 4 domenii cheie care pot ajuta la încetarea pandemiei de coronavirus, potrivit OMS
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății trage un semnal de alarmă și susține că este ”nevoie de o regândire radicală a modului în care privim și prețuim sănătatea”. 

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat patru domenii cheie în care țările trebuie să investească pentru a contribui la încetarea pandemiei de coronavirus, scrie CNN

Care sunt acestea: 

- Vaccinuri anti Covid-19

- Pregătirea pentru următoarea pandemie

- Sănătatea ca bază a păcii și prosperității

- Multilateralism pentru a proteja viitorul comun al lumii

"Pandemia a dovedit că o criză a sănătății nu este doar o criză a sănătății; este o criză socială, economică, politică și umanitară", a spus Tedros în cadrul unei sesiuni speciale a Organizației Națiunilor Unite.

Tedros a cerut liderilor naționali să se reunească solidar

„Riscurile subinvestițiilor în sănătate au efecte la scară largă, la fel și beneficiile investițiilor în sănătate”, a spus el.

„Sănătatea este o investiție în societăți de succes. Permite persoanelor, familiilor, comunităților și națiunilor să înflorească. Lumea cheltuiește 7,5 trilioane de dolari în sănătate în fiecare an - aproape 10% din PIB-ul global. Dar cea mai mare parte a acestor cheltuieli se află în cele mai bogate țări și este direcționată în mod disproporționat către tratarea bolilor, mai degrabă decât promovarea și protejarea sănătății", a continuat Tedros. „Avem nevoie de o regândire radicală a modului în care privim și prețuim sănătatea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel