Gabriela Scutea şi Alex Florin Florenţa, cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror general, susţin interviul la Ministerul Justiţiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
  Foto - Pexels
Foto - Pexels
Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror general al României susţin luni interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. 

La proba interviului pentru funcţia de procuror general vor participa actualul şef al Parchetului General, Gabriela Scutea şi Alex Florin Florenţa de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Alex Florin Florenţa urmează să participe la interviu pe data de 20 februarie, ora 10,00, în timp ce Gabriela Scutea este programată în aceeaşi dată, de la ora 12,00.

MJ anunţa la finalul anului trecut că, în perioada 20 - 23 februarie 2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului şi evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 27 februarie, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel