Data publicării:
Cea mai bună carne de porc NU este cea din România. Țara care este pe primul loc în Europa, dezvăluită chiar de Sorin Minea, de la Romalimenta
România acoperă doar 20% din cererea de carne de porc, din cauza pestei porcine. Și nici nu se poate lăuda cu cea mai bună carne.
Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a vorbit despre carnea de porc, pentru DCNews și DCBusiness. Întrebat de Mihai Ciobanu dacă este adevărat că ”porcul românesc este mai bun”, Sorin Minea a răspuns ferm: ”Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală, mai ales carnea de porc adult”.
foto pexels
Cu privire la situația din România, preşedintele Romalimenta a subliniat că noi avem un deficit cronic, ”acoperim 20% din cerere”.
”Marea majoritate a celor care vorbesc despre porcul românesc nu sunt fermierii, sunt așa-zișii crescători particulari, care cresc porcul bio, nu știu cum, dar e natural. Când spui că ceva e mai bun, încerci să-l faci mai scump.
Vorbim despre un porc crescut în aceleași situații, cu aceeași alimentație, iar alimentația în fermele industriale este dictată de legislația europeană, și, teoretic, are același gust. Contează și rasa porcului, dar și vârsta. Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei. Sunt anumite rase mai bune pentru grăsime, mai bune pentru carne.
Ca să potolim chestia cu rasele românești, există o singură rasă care cred că la muzeu o mai găsim, Stocli. În rest sunt rase ca-n toată lumea. Unii sunt făcuți să crească repede, să dea carne multă, care nu e așa bună, alții sunt făcuți să crească mai lent și să dea o carne bună” spune Sorin Minea. El mai precizează că un porc crescut în curte se sacrifică cam pe la 8 luni - 1 an, fiind altă fibră și calitate - mai bune, în timp ce unul crescut industrial este sacrificat la 5 luni peste tot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News