Ce sunt "canalele" care vor fi introduse în WhatsApp şi cui folosesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Cei care utilizează WhatsApp trebuie să știe că vor fi aduse modificări majore aplicației.

Mark Zuckerberg este pe punctul de a introduce o nouă actualizare aplicației WhatsApp. În viitorul apropiat, peste tot în lume vor fi adăugate „canale” care vor permite organizațiilor să transmită public informații abonaților. Această funcție a fost prezentată în avanpremieră în Columbia și Singapore și este cumva asemănătoare cu buletinele de știri.

Aceste comunicări publice vor apărea într-o secțiune nouă, numită Updates (Actualizări), care va fi separată de chat-urile private. Scopul „Channels” este acela de a permite marilor companii și administrațiilor publice să comunice direct și rapid cu utilizatorii WhatsApp. Utilitatea ei se va vedea în transmiterea în timp real şi flux rapid de informaţii atunci când sunt evenimente sau informaţii de comunicat.

Channels speră să ajungă „cel mai sigur produs de mesagerie de difuzare disponibil, cu garanţiile solide de confidenţialitate pe care oamenii le aşteaptă de la WhatsApp”, potrivit spuselor lui Zuckerberg.

Odată la 30 de zile mesajele trimise pe un singur canal vor fi șterse, astfel încât să nu se creeze aglomerare de date, dar și pentru ca serviciul să fie actualizat în timp real.  Administratorii pot posta texte, imagini, videoclipuri şi chiar sondaje (poll-uri) pe care să le dea mai departe abonaţilor. 

Schimbare majoră în WhatsApp. Cum se vor autentifica utilizatorii

Se anunţă o versiune beta a WhatsApp! Compania lucrează la o nouă funcție care va permite utilizatorilor să seteze un nume de utilizator pentru profilul lor. Noua versiune vine cu mai multe noutăţi pentru cei care comunică pe platformă, arată gadgets360.com.

Utilizatorii WhatsApp nu pot încerca deocamdată această caracteristică. Asta pentru că este încă în curs de dezvoltare şi se fac teste.

Funcția selectorului de nume de utilizator va fi găsită atingând cele trei puncte > Setări > profil. Acesta se află în secțiunea Nume profil și deasupra secțiunii Despre. Aici, utilizatorii vor putea, de asemenea, să-și modifice numele de utilizator.

Nu se ştie deocamdată dacă acesta va reprezenta doar o opţiune sau o va deveni o obligativitate şi nici în ce fel va influenţa procesul de autentificare. Vom afla în curând dacă va fi suficient numele de utilizator împreună cu o parolă (PIN) sau dacă acesta va avea doar rol în găsirea şi adăugarea contactelor, fără implicaţii în procesul de autentificare.

Citeşte mai multi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel