Ce s-a întâmplat în 18 octombrie în istorie. Momentul când s-a înființat BBC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Evenimentele majore care au avut loc pe 18 octombrie în istorie, potrivit Reuters.

Iată câteva dintre evenimentele importante care au avut loc pe 18 octombrie:

1922 - A fost înființată Compania Britanică de Radiodifuziune (BBC).

1931 - Inventatorul american Thomas Alva Edison a murit. În timpul vieții sale a deținut peste 1.000 de brevete, cele mai celebre fiind becul electric, fonograful și proiectorul de film.

1977 - Trei răpitori palestinieni au fost uciși când comandourile germane au luat cu asalt un avion Lufthansa la Aeroportul Mogadishu. Toți cei 86 de pasageri, care fuseseră ținuți ostatici timp de cinci zile, au fost eliberați.

1989 - Liderul comunist est-german de lungă durată, Erich Honecker, a demisionat oficial din motive de sănătate și a fost înlocuit de Egon Krenz.

1997 - Muzeul Guggenheim s-a deschis în Bilbao.

2000 - Legislatorii de opoziție din Filipine au inițiat proceduri de destituire împotriva președintelui Joseph Estrada, afirmând că acesta primise milioane de dolari în șpagă de la magnatii jocurilor de noroc.

2001 - Winnie Madikizela-Mandela, fosta soție a fostului președinte Nelson Mandela, a fost acuzată de fraudă și furt în valoare de aproape 1 milion de rands (110.000 de dolari). Ulterior, a fost condamnată la cinci ani de închisoare, dar a evitat detenția după ce a făcut apel.

2006 - Marc Hodler, membrul senior al Comitetului Olimpic Internațional (IOC) care a expus scandalul de corupție din Salt Lake City, a decedat la vârsta de 87 de ani.

2007 - Prima prezentare de modă de pe Marele Zid Chinezesc.

2007 - Benazir Bhutto se întoarce în Pakistan după opt ani de exil.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel