Data publicării:

Ce au făcut celelalte țări în care pandemia e sub control. Rafila: ATUNCI o să avem succes!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj ferm după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut în România.

„Trendul este, în mod evident, crescător. Avem cifre mari în fiecare zi și avem o zi, de exemplu luni, când se raportează cazurile de duminică, iar numărul de cazuri atunci e ceva mai mic. Deci, e clar că ne aflăm pe un trend ascendent”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

„Noi putem să schimbăm acest trend!”, a continuat Rafila, adăugând ulterior: „Haideți să lăsăm dezbaterea politică, care nu se mai termină, și să încercăm să transmitem toți un mesaj către oameni să respecte niște măsuri. Ce au făcut celelalte țări în care situația este sub control? Oamenii au înțeles că aceasta este singura cale prin care putem să controlăm lucrurile: să respectăm măsurile. Dacă facem acest lucru toți, o să avem succes!”

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în România a fost depășit pragul de 30.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 555 de noi cazuri de COVID-19.

Potrivit GCS, până miercuri în România au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel