Ce ar putea folosi profesorii în locul măștilor? Recomandarea unui medic pediatru / VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul pediatru Mihai Craiu vine cu o alternativă pentru profesori. Aceștia ar putea să nu poarte mască de protecție în școli.

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că utilizarea măștii de protecție în timpul orelor de către profesori, ar putea reprezenta un mare obstacol în predare, în special atunci când e vorba de copii mici, sau de copii care au deficiențe de auz sau atenție.

„Imaginați-vă că aș fi profesor într-o clasă de elevi cu vârstă mică sau în care există și copii care au dificultăți de auz sau de atenție. Cum va fi la școală cu mască?”, întreabă medicul, într-o postare video pe Facebook.

Masca ar putea fi o barieră în comunicarea profesor-elev, asta pentru că copiii nu îi vor putea vedea profesorului gura, expresiile faciale. Mihai Craiu vine însă cu o soluție pentru profesori. Aceștia ar putea opta pentru un scut din plastic facial în locul măștilor de protecție, în timpul orelor de curs care vor începe pe 14 septembrie. Scutul îi protejează pe elevi, spune medicul. Asta deoarece el oprește particulele de salivă care ar putea împrăștia virusul. Avantajul lui este că astfel elevii vor putea să îi vadă fața profesorului atunci când predă.

Scuturile de plastic sunt  promovate și de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA. În video medicul pediatru Mihai Craiu poartă un astfel de scut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel