Cazul ciudat al fetei care nu a îmbătrânit niciodată. Cine a fost Brooke Greenberg
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cazul ciudat al fetei care nu a îmbătrânit niciodată. Cine a fost Brooke Greenberg / Foto: Captură video Youtube hüseyin köse
Cazul ciudat al fetei care nu a îmbătrânit niciodată. Cine a fost Brooke Greenberg / Foto: Captură video Youtube hüseyin köse
Află în articol povestea lui Brooke Greenberg, fata care nu a îmbătrânit niciodată.

Brooke Megan Greenberg s-a născut pe 8 ianuarie 1993 și a murit pe 24 octombrie 2013. Ea a fost o femeie din SUA care a rămas similară, atât fizic, cât și cognitiv, cu un copil mic, în ciuda vârstei în creștere. La vârsta de 20 de ani, fata avea aproximativ 76 de centimetri înălțime, cântărea aproximativ 7,3 kilograme și avea o vârstă mentală estimată între nouă luni și un an. Medicii care i-au analizat cazul au numit starea ei Sindromul X.

Cazul a făcut vâlvă în întreaga lume, asta pentru că a fost pentru prima dată când medicii s-au confruntat cu așa ceva. Afecțiunea rară de care suferea Brooke Greenberg nu a putut fi explicată pe deplin de către oamenii de știință. Deși mama sa a născut-o la termen, la 36 de săptămâni, se pare că unele anomalii în dezvoltarea fătului au fost observate încă din perioada sarcinii. Atunci când s-a născut, aceasta avea 1.840 de grame, iar în decursul anilor a crescut foarte puțin și foarte încet. În plus, nici până la vârsta de 20 de ani, atunci când fata a murit, aceasta nu a ajuns să vorbească. 

Organele ei s-au dezvoltat diferit odată cu trecerea anilor

Și mai ciudat este faptul că organele copilei s-au dezvoltat diferit de-a lungul timpului. Potrivit medicilor, atunci când Brooke Megan Greenberg avea 16 ani, dezvoltarea ei osoasă a fost evaluată la 8-10 ani, pielea și părul la 2 ani, iar dezvoltarea sa mentală a fost evaluată la 9-12 luni.

Brooke mai avea 3 surori, iar părinții ei o tratau cu dragoste necondiționată, la fel ca și celelalte trei surori ale ei, făcându-și timp pe rând să o îngrijească. De fapt, sora ei cea mai mare a părăsit universitatea pentru a se muta acasă și a-și relua studiile într-o locație mai apropiată doar pentru a fi aproape de Brooke, scrie Fiji Sun.

S-a vindecat miraculos de mai multe ori



Niciodată, nici unul dintre membrii familiei nu a simțit că este o povară să aibă un copil special ca Brooke, de care să aibă grijă. În primii șase ani de viață, Brooke a trecut printr-o serie de urgențe medicale din care și-a revenit, adesea, fără explicații. Ea a supraviețuit unor intervenții chirurgicale pentru șapte ulcere gastrice. În plus, a suferit un accident vascular cerebral care, săptămâni mai târziu, nu a lăsat nicio afectare aparentă. La 4 ani, a intrat în comă timp de 14 zile. Apoi, medicii au diagnosticat-o cu tumoare pe creier, iar familia Greenberg a fost anunțată că fata mai are de trăit doar câteva zile.

Ce au descoperit oamenii de știință 



Familia a făcut toate aranjamentele de înmormântare, cumpărând chiar și un mic sicriu alb pentru Brooke, dar copila și-a revenit. Astfel, deși medicii au spus că fata va avea noroc dacă va trăi doar câțiva ani, ea a reușit să ajungă până la vârsta e 20 de ani.

Oamenii de știință nu au găsit nicio mutație genetică care ar fi putut să explice afecțiunea de care suferea copila. Singurul lucru care s-a descoperit a fost eroziunea cromozomilor. Totuși, motivul pentru care s-a produs această eroziune rămâne un mister. Despre cazul bizar al lui Brooke Megan Greenberg s-a făcut și un documentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel