Câți oameni din lumea întreagă ar trebui să se vaccineze anti-COVID pentru ca epidemia să ia sfârșit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a explicat ce procent din populație trebuie să se vaccineze anti-Covid pentru ca pandemia să se încheie.

Studiile arată că aproximativ 60-70 la sută din populație trebuie să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce infecţiile, scrie XinhuaNet. Declarația a fost făcută de un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Observând că OMS nu poate da numărul exact al „proporției populației care ar trebui imunizată”, Katherine O'Brien, directorul Departamentului de Imunizare al OMS, a declarat în timpul unui briefing de presă că acest răspuns poate fi oferit de studiile deja efectuate.

„Aceste studii de modelare, efectuate în condiții speciale, au ajuns la concluzia că undeva în jur de 60-70 la sută din populație ar trebui să fie imună, probabil prin imunizare, pentru a realiza o reducere sau o întrerupere a transmiterii virusului”. a spus Katherine O'Brien.

Totuși, O’Brien atenționează că rata exactă necesară de imunizare pentru această pandemie va deveni mai clară atunci când se vor ști mai multe detalii despre vaccinurile anti-COVID testate în prezent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel