Câteva dintre cele mai populare cărți lansate în 2024
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Deși abia a început anul, câteva titluri au fost remarcate deja. Thrillerele par să conducă în continuare topul celor mai populare cărți.

Casa Flăcărilor și a Umbrelor, de Sarah J. Maas

Este al treilea volum din seria seducătoare și plină de acțiune Crescent City, urmând bestsellerurile mondiale "Casa Pământului și a Sângelui" și "Casa Cerului și a Respirației".

Bryce Quinlan nu și-a imaginat niciodată că va vedea o lume diferită de Midgard, dar acum că a făcut-o, tot ce își dorește este să se întoarcă. Tot ce iubește se află în Midgard: familia, prietenii, partenerul ei. Blocată într-o lume nouă și ciudată, va trebui să-și folosească toate simțurile pentru a reveni acasă. Și asta nu este deloc ușor când nu știe în cine să aibă încredere.

Hunt Athalar s-a găsit în câteva situații dificile în viața sa, dar aceasta ar putea fi cea mai dificilă dintre toate. După câteva luni scurte în care a avut tot ce și-a dorit vreodată, se află din nou în închisorile Asteri, lipsit de libertate și fără nicio idee despre soarta lui Bryce. Este disperat să o ajute, dar până când poate scăpa de lesa Asteri, mâinile îi sunt efectiv legate.

În această continuare seducătoare și plină de pasiune a bestsellerurilor „Casa Pământului și a Sângelui” și „Casa Cerului și a Respirației”, seria Crescent City a lui Sarah J. Maas atinge noi culmi, aducând lumea lui Bryce și Hunt la marginea prăpastiei, cu viitorul acesteia în mâinile lor.

Femeile, de Kristin Hannah

De la celebrul autor al cărților „Privighetoarea” și „Cele patru vânturi” vine „Femeile” de Kristin Hannah - simultan un portret intim al maturizării într-o perioadă periculoasă și o poveste epică a unei națiuni divizate.

Femeile pot fi eroine. Când studenta de la asistență medicală în vârstă de douăzeci de ani, Frances "Frankie" McGrath, aude aceste cuvinte, este o revelație. Crescută în lumea însorită și idilică a Californiei de Sud și protejată de părinții conservatori, ea s-a mândrit întotdeauna că face lucrurile corecte. Dar în 1965, lumea se schimbă, și ea îndrăznește brusc să-și imagineze un viitor diferit pentru ea însăși. Când fratele ei pleacă să servească în Vietnam, ea se alătură Corpului de Asistenți Medicali din Armată.

Lipsită de experiență precum bărbații trimiși în Vietnam, Frankie este copleșită de haosul și distrugerea războiului. Fiecare zi este o ruletă rusească a vieții și morții, speranței și trădării; prieteniile sunt profunde și pot fi distruse într-o clipă. În război, ea întâlnește - și devine una dintre - norocoșii, curajoșii, cei frânți și pierduți.

Poveste Amuzantă, de Emily Henry

Daphne a iubit întotdeauna felul în care logodnicul ei, Peter, spunea povestea lor. Cum s-au întâlnit (într-o zi vântoasă), cum s-au îndrăgostit (prin intermediul unei pălării rătăcite) și cum s-au întors în orașul său de lângă lac pentru a-și începe viața împreună. Era cu adevărat priceput să o povestească... până în momentul în care și-a dat seama că este îndrăgostit de prietena sa din copilărie, Petra.

Așa începe noua ei poveste: Blocată în frumosul Waning Bay, Michigan, fără prieteni sau familie, dar cu un job de vis ca bibliotecar pentru copii (care abia îi acoperă cheltuielile), dar și cu o propunere din partea fostului iubit al lui Petra - Miles Nowak, care este singurul ce o poate înțelege -  de a locui împreună într-un apartament.

Prima Minciună Câștigă, de Ashley Elston

Evie Porter are tot ce își poate dori o fată drăguță din Sud: un prieten perfect, atent, o casă cu gard alb și grădină, un grup de prieteni eleganți. Singura problemă: Evie Porter nu există.

Identitatea vine întâi: Evie Porter. Odată ce îi este dat un nume și o locație de misteriosul său șef, domnul Smith, ea învață tot ce este de știut despre oraș și oamenii din el. Apoi, ținta: Ryan Sumner. Ultima piesă a puzzle-ului este slujba.

Furia, de Alex Michaelides

Un thriller magistral despre o fostă starletă de film retrasă și prietenii săi celebri, cărora călătoria spontană pe o insulă privată din Grecia este dată peste cap de un omor - de la autorul bestsellerului New York Times, "Pacientul Tăcut".

Aceasta este o poveste despre o crimă.

Cu toate acestea, cititorul care privește printre rânduri ar putea spune că este o poveste de dragoste.

Lana Farrar este o fostă starletă de film retrasă și una dintre cele mai faimoase femei din lume. În fiecare an, își invită cei mai apropiați prieteni să scape de vremea din Anglia și să petreacă Paștele pe insula ei privată idilică din Grecia.

Titlurile au fost selectate din lista făcută de goodreads.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel