Feminitatea în știință și cultură
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Recent, la Academia Oamenilor de Știință din România, s-a desfășurat conferința „Știință și cultură”, aparținând programului mai amplu intitulat „Valențele feminității”,  la care a participat ca invitat special și directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, conf. univ. Mireille Rădoi. 

Aceasta a afirmat că momentul în care a ajuns în această poziție a fost, poate, cel mai emoționant din activitatea sa profesională, deoarece este prima femeie în această funcție, din lunga istorie a bibliotecii. 

„Sunt conștientă că trecutul mă responsabilizează și este important să fiu la înălțimea misiunii acestei instituții, venind permanent în întâmpinarea exigențelor utilizatorilor, care sunt din ce în ce mai ridicate. 

Celebrarea Valențelor Feminității este un act necesar.  Asta nu înseamnă că valențele masculinității ar fi negate, ci mai degrabă că forța, intuiția, inteligența, eleganța și dedicația femeilor  trebuie puse în valoare în fiecare zi. Nu doar la începutul primăverii!”,  a declarat Mireille Rădoi.

„Evenimentul, deschis de președintele AOSR, dr. ing. Adrian Badea, și moderat de prof. univ. Doina Banciu, vicepreședinte AOSR, a fost onorat de prezența excelenței sale, doamna Eukeleda Mërkuri, ambasador al Albaniei în România, precum și de o serie de femei importante din viața culturală și științifică a României: prof. univ. dr. Florentina Ioniță (director general-comandant al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”), prof. univ. dr. Camelia Diaconu (președinte al Uniunii Medicale Balcanice), prof. univ. dr. Verginia Vedinaș (Universitatea București, Facultatea de Drept), Claudia Nicolae (director general Agerpres) și Ramona Mezei (director general al Bibliotecii Metropolitane București). 

În încheiere, soprana Arlinda Morava a susținut un moment artistic în limba română și albaneză. 

De-a lungul alocuțiunilor, s-a adus în discuție în mai multe rânduri implicarea absolut obligatorie a oamenilor de cultură și de știință în dezvoltarea și stabilizarea societății românești, alături de ideea că, fără pasiune, nu este posibil să avansezi într-o carieră de succes.” arată BCU Carol I într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel