Catastrofă feroviară în India. Klaus Iohannis, mesaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe Indiei după tragicul accident feroviar în care au murit peste 260 de oameni şi 900 de persoane au fost rănite.

Președintele Klaus Iohannis a transmis 'profunde condoleanţe autorităţilor şi poporului Indiei în aceste momente de durere şi pierdere cauzate de tragicul accident feroviar din Odisha', conform unui mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis şi un mesaj de însănătoşire grabnică persoanelor rănite în accident.

'România este alături de India în aceste momente dificile', a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Bilanţul deceselor în accidentul feroviar din India a ajuns la 261 de morţi şi 900 de răniţi, după ce autorităţile au încheiat sâmbătă dimineaţa operațiunile de căutare și salvare.

Unde a avut loc catastrofa feroviară

Tragicul accident feroviar a avut loc în districtul Balasore, statul Odisha, unde două trenuri de pasageri şi un tren de marfă au s-au ciocnit vineri seara.

Este cel mai grav accident feroviar din India din ultimii 20 de ani. Reţeaua feroviară din India este, cu 68.000 de kilometri de cale ferată, a patra cea mai lungă din lume şi transportă zilnic aproximativ 23 de milioane de pasageri. 

Rajesh Kumar, directorul comercial adjunct senior al South Eastern Railway, a spus că trenul Coromandel Express a deraiat, fapt care a dus agravarea accidentului și că motivul va fi investigat.

În India au avut loc numeroase accidente feroviare și în trecut, însă siguranţa pe căile feroviare se ameliorase semnificativ în ultimii ani, datorită noilor investiţii masive şi a modernizărilor tehnologice.

Alte accidente produse în lume

Pe data de 28 februarie 2023, a avut loc o tragedie feroviară în Grecia, soldată cu cel puțin 57 de persoane decedate și 85 rănite. Accidentul s-a produs în urma coliziunii între un tren marfar și un tren de pasageri care transporta 342 de călători pe ruta Atena-Salonic.

În zona nordică a orașului Larisa, situat în centrul țării, mai multe vagoane au deraiat în urma coliziunii. Majoritatea victimelor acestei tragedii feroviare erau studenți care se întorceau la Universitatea din Salonic după un weekend prelungit de sărbătoare petrecut în Grecia.

La fața locului, aproximativ 150 de pompieri și 40 de ambulanțe au intervenit în urma tragediei. Macarale au fost trimise pentru a ajuta la degajarea fiarelor contorsionate și ridicarea vagoanelor răsturnate. Unul dintre vagoane a fost complet zdrobit în urma impactului, făcând intervenția salvatorilor extrem de dificilă, în timp ce altele au suferit daune parțiale.

Alte vagoane au fost cuprinse de flăcări. Şeful gării din Larisa, în centrul Greciei, a fost arestat, iar ministrul Transporturilor din Grecia, Kostas Karamanlis, a demisionat. Acesta a fost cel mai grav accident feroviar produs vreodată în Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel