Cătălin Predoiu: Avem mai multe motive să aşteptăm mai liniştiţi raportul CE pe justiţie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catalin predoiu
catalin predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, la TVR, sunt mai multe motive pentru care România poate să aştepte mai liniştită raportul intermediar pe justiţiei al Comisie Europene (CE), care urmează să fie dat publicităţii în această lună.

„Pot însă să îndrăznesc să spun că situaţia noastră este mult îmbunătăţită faţă de cea din vară când am avut un raport nefavorabil. Eu sper ca în acest raport interimar tehnic, care va fi dat publicităţii în curând, să fie notate toate aceste progrese, toate aceste măsuri pozitive, inclusiv cea de azi de la Senat, care a tranşat situaţia privind clarificarea constituirii noului CSM în acord cu legea. (...) Cred că avem mai multe motive să aşteptăm mai liniştiţi acest raport“, a afirmat Predoiu, citat de Agerpres.

El a subliniat că deşi cele două rapoarte CE pe justiţie privind România şi Bulgaria nu sunt conexate, cele două sistemele judiciare suferă de aproape aceleaşi vulnerabilităţi.

Referitor la dificultăţile privind dosarele din Parlament, ministrul a spus că trebuie totuşi remarcat faptul că Parlamentul a dat curs cererii de continuare a anchetelor desfăşurate de procurori în cele două cazuri.

„Eu aş vedea jumătatea mai mare. E adevărat că două cereri de natură tehnică au fost respinse, ceea ce nu este bine şi cred că trebuie avut în vedere pentru viitor o schimbare totală de optică, dar asta ţine mai mult de Parlament. Concluzia e că nu cred că trebuie să ne culcăm pe lauri. Suntem departe de finish, dar astăzi s-a produs o schimbare strategică în ansamblul sistemului judiciar şi sunt create premisele ca în viitor să accelerăm spre reformă“, a mai subliniat Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel