Cât va costa o vacanță în Grecia, în vara lui 2024. Traian Bădulescu (ANAT) arată de ce diferă oferta Bulgaria - Turcia
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a oferit mai multe informații referitoare la prețurile vacanțelor din acest an în Grecia, Bulgaria și Turcia.

"La ora actuală, reducerile, până la sfârşitul lunii februarie, sunt în medie de 25%. Au fost reduceri şi de 35-40% până la 31 decembrie, respectiv până la 31 ianuarie, dar şi acum sunt reduceri consistente. Mai există şi oferte speciale, mai ales cu ocazia Târgului de Turism al României, dar şi cu ocazia târgurilor online, că sunt şi agenţii care organizează astfel de târguri.

Rata inflaţiei este în continuare destul de supărătoare - nu numai la noi, ci în toată lumea -, dar scumpirile nu sunt mai mari de 10- 20% faţă de anul precedent pentru anumite destinaţii - nu neapărat în cazul României. Reducerile Early Booking au acoperit şi scumpirile şi chiar au oferit şi reduceri în plus, dacă ne referim la cifre pornind de la - 25% per pachet turistic.

O familie poate să plătească pornind de la 500 de euro în sus, dacă aleg extrasezon pe litoralul românesc, bulgăresc sau în Grecia.

Ca medie, în Grecia şi în Bulgaria, pentru o cameră - dacă nu vorbim de insulele din Grecia, ci de destinații din nordul Grecia sau litoralul bulgăresc - o familie plăteşte cam între 900 şi 1300 de euro în plin sezon, la un hotel bun - de trei stele sau chiar de patru stele - şi se poate ajunge şi la tarife mai mari, în iulie - august, dacă ne referim la hotelurile de 4-5 stele din insulele greceşti, unde sunt operate zboruri charter sau dacă ne referim  la regiuni din Turcia, precum Antalya, sau mai la vest - Italia, Spania", a  explicat Traian Bădulescu, în emisiunea Totul despre bani, de la DCNews TV.

Diferența Turcia - Bulgaria

"Turcii au condiţii peste cele de la hotelurile din Bulgaria, pentru că în Bulgaria au, în general, produse locale. Doar că au şi bulgarii câteva hoteluri de top mai scumpe. O familie, la un hotel de 4-5 stele, cu servicii Ultra All Inclusive, poate să plătească şi 2.500 - 3.000 de euro, pe când la un hotel de 4 stele, cu produse locale, poate să plătească şi în jur de 1.000 de euro.

Şi în Turcia, în Antalya, avem hoteluri care s-au scumpit, în ultimii ani, şi o familie poate să plătească şi între 6.000 şi 8.000 de euro, dacă vorbim de acele resorturi de 5 stele Ultra All Inclusive renumite, dar, în acelaşi timp, tot în Antalya, în iunie sau în septembrie, nu neapărat la cel mai cunoscut hotel de 5 stele Ultra All Inclusive, o familie poate să meargă, cu tot cu zbor, şi cu 1.500 de euro", a explicat Traian Bădulescu.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel