Cât de des trebuie schimbate pijamalele
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
De la întrebarea: cât de des trebuie spălate pijamalele, devenită virală pe TikTok, au pornit numeroase dezbateri despre intervalul de timp la care ar trebui să ne spălăm diferitele tipuri de haine. Specialiştii au venit cu explicaţii.

Specialiştii avertizează că hainele care sunt spălate mai rar decât ar trebui pot provoca probleme ale pielii sau chiar infecții. La polul opus, spălarea mult prea frecventă duce la uzarea timpurie a hainelor şi la risipă inutilă de resurse.

Dilema pijamalele a încins TikTok-ul

O dezbatere aprinsă în mediul online a pornit de la întrebarea unei utilizatoare TikTok. Allison Delperdang şi-a provocat urmăritorii cu întrebarea: ar trebui spălate pijamalele după fiecare purtare sau este cât se poate de normal ca ele să fie purtate de mai multe ori? „Când eram mai mică, părinții mei ne puneau întotdeauna să purtăm pijamalele mai multe nopți la rând, pentru că nu erau murdare și eu încă fac asta ca adult. De exemplu pe aceasta am purtat-o trei nopţi la rând. Trebuie să știu dacă, voi ca adulți, încă faceţi asta, sau ar trebui să fac literalmente să le consider haine murdare după fiecare noapte?”, este nelămurirea tinerei.

@allisondelperdang what are adults doing these days? Asking for a friend… #pajamas #laundry #sleep #sleepover #adulting #adult #DoritosTriangleTryout ♬ original sound - Allison Delperdang (Kjar)

Ce haine ar trebui spălate zilnic

"Convingerile noastre despre igiena îmbrăcămintei sunt în mare măsură „societale și culturale", a spus dr. Anthony Rossi, asistent dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York și membru al Academiei Americane de Dermatologie. „Oamenii au tendința de a se spăla prea mult și de a exagera cu propria igienă pentru că, mai ales în America, ne permitem luxul de a face asta tot timpul.”, a mai adăugat el, potrivit CNN.

Nu există o regulă strictă în privinţa spălării. Experţii spun însă că există anumite articole de îmbrăcăminte care ar trebui spălate după fiecare utilizare. În această categorie intră lenjeria intimă, șosetele, colanții, jambiere și îmbrăcăminte purtată la sala de sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel