Castane. Beneficii neștiute pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Castanele sunt foarte căutate în sezonul rece. Însă consumarea lor poate aduce și beneficii importante pentru sănătate.

Sezonul rece se anunță cu multe temperaturi scăzute, iar foarte mulți oameni se pot îmbolnăvi. Pentru a preveni acest lucru, consumarea castanelor te poate ajuta să-ți protejezi, mai bine, sănătatea.

În primul rând, castanele tratează varicele. Acestea conțin o substanță care te ajută la intensificarea fluxului sangvin. Totodată, ajută și uncerele varicoase și flebita. Pentru a scăpa de acest lucru neplăcut, poți face o tinctură chiar la tine acasă. Pentru asta, vei avea nevoie de 250 grame de castane cu coajă și 1 litru de alcool. Aceasta se va lăsa la macerat timp de 2 săptămâni. După aceea, strecoar-o și ia zilnic, timp de o lună, câte 10 sau 15 picături de tinctură diluate în 50 de ml de apă, scrie Spynews.

În al doilea rând, castanele reglează circulația sângelui. Având în vedere faptul că nu au foarte mult sodiu, persoanele care au boli de rinichi și sunt cardiace pot consuma castanele. Castanele pot fi consumate sub formă de piure. Acestea ajută la prevenirea afecțiunilor venelor, pentru picioare și mâini. Trebuie să amesteci 15 grame de frunze de castan mărunțite, urzică și cimbru. Două lingurițe se vor amesteca la 1 litru de apă fiartă. După ce lași la răcit apa, mai adaugi 12 lingurițe la patru litru de apă pentru baie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel