Data publicării:

Adio șampon uscat: Trucul unui expert pentru ca părul să rămână curat mai mult timp

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Denisa Kelaru
FOTO: Denisa Kelaru

Tuturor ne place să avem un păr curat și îngrijit. 

Cu toate acestea, am putea spune fără teama de a greși că una dintre cele mai mari provocări în îngrijirea părului este senzația că, atunci când te speli pe cap, părul nu rămâne curat prea mult timp și trebuie să recurgi la șamponul uscat pentru a prelungi puțin efectul de prospețime.

Se pare că putem spune adio acestui produs pentru o perioadă, deoarece experții de la salonul de coafură Ángela Navarro au venit cu trucurile lor despre cum să menținem părul curat pentru mai mult timp.

Specialiștii sunt de părere că este important „să folosești produsele potrivite de tratament și styling, recomandate de stilistul tău, și să eviți să atingi rădăcina cât mai mult posibil”.

De asemenea, dacă este una dintre acele zile în care te-ai trezit cu părul curat, dar, pe măsură ce trec orele, începi să îl simți murdar, sfaturile lor sunt următoarele: „Perie-l bine, fără a exercita prea multă presiune. Schimbarea direcției cărării sau a sensului părului poate funcționa și ea”.

În ceea ce privește spălarea părului și menținerea lui curat pentru mai mult timp, experții ne spun că „cel mai bine este să exfoliezi scalpul înainte de a aplica șamponul. Recomandăm două aplicări de șampon doar dacă este absolut necesar, iar balsamul sau masca să fie aplicate doar pe lungimi și vârfuri”.

De asemenea, specialiștii ne răspund la întrebarea importantă despre cum ar trebui să ne spălăm corect părul, iar metoda este următoarea: „Masează scalpul cu șampon folosind vârful degetelor, aplicând o presiune medie și făcând mișcări circulare. Clătește cu apă călduță, iar când crezi că ai terminat, clătește încă un minut”.

Poate că nu te-ai gândit la asta, dar de multe ori, când te piepteni, s-ar putea să nu ajuți la menținerea părului curat, deoarece folosești o perie care poate fi murdară. Experții de la Ángela Navarro ne recomandă: „Ca măsură preventivă, cel mai bine este să cureți peria o dată pe săptămână, punând-o în apă călduță cu săpun și lăsând-o să se usuce cu perii în jos (în contact cu o suprafață plană)”. Ai făcut asta corect până acum? 

VEZI ȘI: Cum se prepară cel mai bun mititel. Sorin Minea: Marele paradox! Carnea nu se face așa! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel