Cartofi prăjiți ca la McDonald's, făcuți acasă: trei moduri secrete
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cartofi prăjiți ca la McDonald's, făcuți acasă, trei moduri secrete. Sursa - pixabay.com
Cartofi prăjiți ca la McDonald's, făcuți acasă, trei moduri secrete. Sursa - pixabay.com
Cartofii prăjiți vor fi crocanți la exterior și fragezi la interior, dacă sunt gătiți într-un mod special.

Puteți repeta acest fel de mâncare acasă, dar pentru ca delicatesa să fie crocantă la exterior și moale la interior, trebuie să urmați câteva trucuri. Pentru a face cartofi prăjiți ca la McDonald's, aceștia trebuie să fie congelați, fierți sau prăjiți dublu.

Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă

La McDonald's, preparatul se face din cartofi congelați, de aceea vor fi moi în interior. Cu toate acestea, dacă pur și simplu veți îngheța cartofii, aceștia se vor închide la culoare. Prin urmare, înainte de congelare, cartofii trebuie să fie înmuiați într-o soluție specială.

Metoda 1. Ingrediente și preparare

cartofi - 500 grame,

ulei vegetal - 1 lingură,

sare - 1 lingură,

zahăr - 1 lingură,

apă - 1 pahar.

Spălați și curățați cartofii, tăiați  pai. Transferați toți cartofii tăiați într-un castron mare și stropiți-i cu sare și zahăr. Se toarnă un pahar cu apă rece și se lasă cartofii în această soluție 3-5 minute.

Apoi scurgeți cartofii într-o strecurătoare și puneți-i pe prosoape de hârtie. Când toți cartofii sunt uscați, puneți-i într-un recipient cu capac și dați-i în congelator pentru 2 ore.

Încingeți uleiul, puneți cartofii congelați și prăjiți-i timp de 7 minute. Scoateți cartofii prăjiți din ulei și serviți-i imediat.

Metoda 2. Ingrediente și preparare

 cartofi - 500 grame,

sare - 1 lingură,

zahăr - 1 lingură,

oțet - 2 linguri,

ulei de floarea soarelui - 1 lingură.

Dacă nu aveți timp să înghețați cartofii, atunci îi puteți fierbe înainte de prăjire. Dar legumele nu se fierb în apă plată, ci într-o soluție specială.

Se toarnă apă într-o cratiță și se aduce la fierbere. Adăugați sare, zahăr și oțet în apă. Cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe și se pun în apa clocotita. Se fierbe 5 minute. Scoateți cartofii și puneți-i pe un prosop de hârtie să se usuce.

Încingeți uleiul și prăjiți cartofii până se rumenesc, circa 10 minute. Scoateți cartofii prăjiți din ulei și puneți-i pe prosoape de hârtie. Sărați-i după gust.

Metoda 3. Ingrediente și preparare

cartofi - 500 grame,

ulei vegetal - 250 grame.

Cartofii prăjiți pot fi gătiți fără o friteuză. O tigaie obișnuită este suficientă, dar va trebui să-i prăjiți de două ori. 

Tăiați cartofii cubulețe și puneți-i în apă foarte rece timp de 15 minute. Scoateți cartofii și uscați-i. Se toarnă uleiul în tigaie, se încinge bine și se prăjesc cartofii timp de 10 minute la foc mic. Scoateți cartofii și răciți-i la temperatura camerei. Încingeți din nou uleiul și adăugați cartofii răciți și prăjiți-i încă 3 minute. Sărați-i după gust. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel