Cărți de identitate contra bani și la Pucioasa, pentru a boicota referendumul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
carte i
carte i

La Pucioasa, unul dintre liderii PDL, aflat în disperare din cauza unei participări masive la referendumul de duminică, caută metode de a împiedica anumite persoane de a participa la scrutin. Metoda - promisiunea unei sume de bani contra cărților de identitate.

Pucioasa,  oraș-stațiune, liniștit de altfel, a intrat în febra referendumului de duminică. Să nu rămână mai prejos față de tendința liderilor de la centru, unul dintre consilierii liberal-democrați ai orașului, de câteva zile umblă cu promisiuni la anumite persoane pentru a i se ceda cărțile de identitate contra sumei de o sută de lei. Banii urmau să fie primiți după încheierea referendumului.

Miercuri dimineața, Poliția a organizat o razie la nivelul orașului și a descoperit până în prezent șase persoane care au fost abordate de consilierul local, informează Biroul de presă al IJP Dâmbovița.

În acest caz, Poliția orășenească s-a autosesizat și a început cercetările împotriva consilierului local. Fapta de care se face vinovat consilierul este prevăzută în Art. 54 din Legea 3/2 000, potrivit căreia,  propunerea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel