CARANTINĂ în România. DECIZII de ULTIMĂ ORĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mască protecție
Mască protecție
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a votat intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a oraşului Eforie şi a satului Lazu, începând de joi seară, informează un comunicat de presă transmis miercuri de Prefectura Constanţa. 

Potrivit sursei citate, CJSU a propus intrarea în carantină din seara zilei de joi, 26 noiembrie, de la ora 20.00, a oraşului Eforie şi a satului Lazu, pendinte de comuna Agigea, măsura fiind valabilă timp de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, ordinul urmând să fie elaborat de Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, în cele două localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei, cu excepţiile valabile la nivel naţional iar pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar circulaţia în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere.

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc, iar pentru evenimentele din exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

De asemenea, este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane. Este permisă, în 5 decembrie, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, iar pe 6 decembrie, pentru exercitarea dreptului de vot.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel