Canicula se menține în weekend. Vezi prognoza
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Weekend-ul va fi dominat de temperaturi caniculare și disconfort termic. Temperaturile vor urca pănă la 36 de grade la umbră, la nivelul solului aceste fiind cu circa 10 grade mai ridicate.

Vineri aduce o vreme călduroasă în vestul şi sudul ţării şi local în centru. Temperaturile maxime vor pleca de la 25 de grade în nordul Moldovei şi ajung spre 36 de grade în vestul Olteniei. Dată find şi umezeala ceva mai ridicată din aer, cel puţin în Banat şi Oltenia, acolo unde pe alocuri indicele temperatură - umezeală va depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Soarele străluceşte nestingherit în mare parte din ţară, mai puţin după-amiaza şi seara, când norii se înmulţesc şi lasă ploi de vară, cu tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului local în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii restrânse în regiunile estice, sud-estice şi centrale.

 Vineri, bucureştenilor le este rezervată în continuare o vreme călduroasă şi însorită. Vântul abia dacă adie, aşa că vom resimţi din plin după-amiază cele 32...33 de grade pe care le vor arată termometrele la umbră. Presiunea atmosferica ramane la 753 mm Hg.

 Sâmbătă, vorbim tot despre o vreme destul de frumoasă la nivelul întregii ţări, dar şi călduroasă, îndeosebi în jumătatea vestică a ţării. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra tot în partea de nord a Moldovei, amiaza aduce aici aproximativ 25 de grade, iar cele mai ridicate valori vor fi în vestul şi sudul Olteniei, în jur de 36 de grade. Printre cei câţiva nori ce vor umbri cerul soarele arzător de iulie se arată prin estul şi în sud-estul ţării, dar şi la munte unde vor scutura puţine ploi de vară, posibil cu tunete şi fulgere, iar vântul se agită în Moldova şi Dobrogea, dar şi pe crestele montane înalte.

Duminică, după-amiază canicula se extinde şi cuprinde toată Oltenia, Banatul, mare parte din Crişana, Muntenia şi partea de sud-vest a Transilvaniei. Meteorologii anunţă maxime termice cuprinse în general între 29 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sud-vestice şi cele mai scăzute în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. Soarele domină cerul şi numai după-amiaza în zona Carpaţilor Orientali îşi fac apariţia câţiva stropi de ploaie, în timp ce vântul este destul de liniştit, aşa că arşiţa sfârşitului de săptămână va fi resimţită din plin.

 Canicula cuprinde şi zona Bucureştiului duminică, când amiaza aduce în termometrele aflate la umbra 34...35 de grade. Toate acestea în condiţiile cerului senin, fără urmă de nor pe cer şi vânt domol.

 Săptămâna începe cu două zile de vreme calduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară luni după-amiaza în vestul, sudul şi local în centrul ţării, iar marti canicula rămâne de interes numai pentru regiunile sudice pentru că ploile încep să se înmulţească. La început ploile cu tunete, fulgere şi rafale ale vântului vor cuprinde regiunile intracarpatice ale ţării, apoi se vor extinse şi în restul zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 37 de grade, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice şi sudice în prima zi a săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel