Când se termină pandemia. Medicul Adrian Marinescu, noi declarații despre vaccinare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vaccinarea anti-COVID-19 se va desfășura rapid, însă e nevoie ca 70 – 80 la sută dintre cetățeni să se vaccineze pentru a pune capăt epidemiei, a declarat, vineri, medicul Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu a spus că strategia de vaccinare este la fel peste tot, aceleași probleme din România sunt în mai toate țările europene, pentru că este o provocare imensă, cum nu a mai existat până acum.

„Cred că este în mod obligatoriu ca lucrurile să meargă bine. Se fac pregătiri în continuare. Să știți că aceste probleme nu le-am avut numai noi în România, practic au existat peste tot în Europa și în lume. A fost o provocare pentru că o astfel de campanie nu s-a mai întâmplat vreodată. E prima dată când există o campanie de asemenea amploare pentru un vaccin există. Nu a fost așa ceva. Clar că vor fi niște probleme și lucrurile trebuie structurate, dar eu cred că se vor desfășura așa cum trebuie, pe bază de etape”, a spus dr. Marinescu.

Acesta spune că cel mai probabil vaccinarea se va desfășura rapid, iar dozele de vaccin anti-COVID-19 vor veni lunar.

„Cum ne vom da seama de necesarul de doze? Din fericire aceste tranșe vor veni foarte repede, probabil că lunar. Dacă funcționează bine și vom începe din ianuarie – sigur vom începe cu personalul medical din considerente foarte clare – eu cred că și următoarele etape se vor desfășura rapid și atunci cred că nu vor fi probleme să lipsească vaccinul. Pentru mine e o strategie clară și nu e o strategie care ține doar de România. Veți vedea că e o concordanță foarte clară cu ce se întâmplă în Europa și veți vedea că cu mici diferențe se întâmplă la fel peste tot în Europa. ȘI e important pentru că, până la urmă, toți mergem unitar”, a mai spus, la Aleph News, Marinescu.

Medicul de la Institutul Matei Balș a spus că se va începe imunizarea cu personalul medical, ceea ce este „foarte important”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel