Urmărește emisiunea live
Plantarea trandafirilor. Când și cum faci ca butașii să se prindă sigur
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Trandafirul este una dintre cele mai populare flori de grădină. Află când și cum să plantezi butașii, astfel încât să ai cele mai frumoase flori mereu acasă.

Perioada de plantare pentru trandafiri este de la mijlocul lunii martie şi până la mijlocul sau sfârşitul lunii aprilie, în funcţie de vreme, scrie Gardena.com. După ce cumpărați butașii sau îi luați de la rude sau vecini, alegeţi un loc în care știți că plantele vor beneficia de aer şi lumină suficientă. Aveți grijă însă, deși e bine ca trandafirii să aibă parte de lumină solară cât mai multe ore pe zi,locul ales nu trebuie să fie nici foarte cald,nici foarte rece sau plin de umezeală, pentru ca trandafirii să nu cadă pradă bolilor sau paraziţilor. O zi înnorată este ideală pentru plantarea trandafirilor.

Înainte de a începe plantarea, faceți o schemă a poziționării butașilor în pământ. Nu înghesuiți plantele, ci luați în calcul dezvoltarea lor ulterioară. Aici trebuie să țineți cont de ce trandafiri ați ales, cât de înalți sunt, scrie agrointel.ro. Butașii trebuie plantați într-o gaură suficient de adâncă și cât mai mare care să permită rădăcinilor să fie acoperite complet de pământ. Importantă este și mocirlirea. Aceasta se poate face cu ajutorul unei găleți în care se pun părți egale de apă și pământ, apoi îngrășământ natural în funcție de tipul de fertilizant folosit. Se poate folosi bălegar, compost sau un fertilizant. Când îngropați rădăcinile butașilor, aveți grijă să le răsfirați un pic. Solul trebuie să se distribuie printre rădăcini. După plantare, udați bine trandafirii timp de 2-3 săptămâni, mai ales dacă nu plouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel