Data publicării:

Când copiii escaladează munți de zăpadă spre școală, iar Chirica spune că "nu e Dumnezeu", pui mâna pe lopată. Gestul impresionant al unui tată din Iași - Foto

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Un tată din Iași oferă un gest bun de urmat pentru românii dezamăgiți de intervenția autorităților.

Ieri scriam despre cât de greu este să ajungi cu copilul la școală prin nămeți și ger, mai ales atunci când autoritățile, ca de fiecare dată, sunt luate prin surprindere de zăpadă și nu fac nimic pentru a facilita accesul oamenilor.

VEZI ȘI: Mersul la școală prin ger și nămeți GALERIE FOTO. Ce nu iau în considerare cei care spun că ne plângem la primul fulg de nea

Dovada nepăsării este chiar declarația lui Mihai Chirica, primarul Iașiului, care, atunci când o ieşeancă l-a întrebat pe Facebook, în mod ironic, dacă se topeşte zăpada până luni, probabil exasperată de cum arată orașul în aceste zile, i-a răspuns că el nu este Dumnezeu, fără să vină cu vreo soluție pentru locuitorii orașului.

VEZI ȘI: Ieșenii, exasperați de străzile înzăpezite. Primarul Chirica a găsit soluția: "Profitaţi de iarnă, bucuraţi-vă de ea"

Din fericire, astăzi la Iași a fost mai cald. La amiază termometrele arătau -1 grade. Zăpada a început să se topească, dar încă era destul de multă, așa că mersul pe străzi era la fel de anevoios.

Gestul impresionant al unui tată 

Ce faci când autoritățile nu intervin? Pui mâna pe lopată. Este gestul bun de urmat al unui tată din Iași. Bărbatul are o fetiță, care este în aceeași clasă cu băiețelul meu. La școala la care învață, zăpada era la fel de mare. Deși în curtea școlii s-a mai curățat, la poartă toată zăpada din stradă bloca accesul copiilor. Bărbatul s-a gândit să nu stea cu mâinile în sân, așa că astăzi ne-am trezit pe grupul părinților cu următorul mesaj:

"Bună ziua, am observat că este destul de dificil pentru copii să intre în curtea școlii când sunt lăsați din mașină din cauza zăpezii de pe marginea drumului. Deoarece cei responsabili au alte priorități, diseară, în jurul orei 19:00 voi fi acolo pentru a înlătura acea zăpadă. Dacă mai sunt tătici care pot și vor, ne întâlnim acolo. Mulțumesc și o zi plăcută".

Din păcate, nu au existat alți doritori, dar bărbatul a făcut o treabă excelentă. "Atât am reușit de unul singur", a scris el, distribuind mai multe fotografii cu rezultatul muncii sale. Mulțumim! Cu siguranță și el avea alte treburi de făcut acasă, dar a ales să se gândească la binele copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel