Campanie de vaccinare anti-COVID. Belgia a anunțat când va începe
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Autoritățile belgiene au anunțat când va fi începută campania de vaccinare anti-COVID.

Belgia va începe la 5 ianuarie campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, transmite Agerpres. Anunțul a fost făcut de premierul belgian Alexander De Croo, care a precizat că detaliile strategiei urmează să fie agreate la diferite niveluri, după o aprobare a vaccinurilor, relatează cotidianele La Libre Belgique şi La Derniere Heure.

Când vaccinurile vor fi gata, ţara noastră va fi pregătită. Vom avea aşadar acorduri clare cu privire la cine va fi vaccinat în prima fază şi la maniera în care se va desfăşura (vaccinarea). La 5 ianuarie noi vom fi pregătiţi, la fel ca alte ţări. Pentru a vaccina cât mai rapid posibil cât mai mulţi belgieni, a declarat a explicat De Croo.

Premierul belgian a precizat că în primul rând vor fi vaccinați cei care fac parte din categoriile de risc, prioritate având medicii. Totodată, el a declarat că vaccinarea întregii populaţii va lua enorm de mult timp pur şi simplu din motive de disponibilitate fizică.  Belgia a înregistrat în ultimele zile o scădere a numărului de noi infectări cu Sars-Cov-2, în perioada 22-28 noiembrie media zilnică fiind de 2.305, în scădere cu 29% faţă de perioada 15-21 noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel