Data publicării:
Camelia Bogdan are o nouă țintă: Serviciile secrete, pe care le suspectează că au dat-o afară din magistratură
Camelia Bogdan riscă o a treia excludere din magistratură, un record în domeniu pentru țara noastră. Miercuri, 12 mai, secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii va discuta raportul întocmit de Inspecția Judiciară. Inspectorii consideră că magistratul Camelia Bogdan nu mai îndeplinește condițiile de bună reputație pentru a rămâne judecător.
Conform Grupului de Investigații Politice, care a prezentat în luna martie raportul, inspectorii consideră că unele fapte ale Cameliei Bogdan o fac incompatibilă cu rigorile funcției de judecător.
Printre acestea, Inspecția Judiciară a concluzionat că judecătoarea suspendată Camelia Bogdan a atacat permanent autoritatea judecătorească cu scopul de a induce în eroare, de a afecta credibilitatea justiției și de face presiuni indirecte împotriva tuturor celor implicați în desfășurarea procedurilor disciplinare care o vizau.
Camelia Bogdan ar fi făcut și afirmații defăimătoare la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție, a judecătorilor care au dat sentințe care nu i-au convenit, a Consiliului Superior al Magistraturii, a Serviciului Român de Informații și a Curții Constituționale. Mai mult, ar fi îndemnat la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale.
De asemenea, Camelia Bogdan a inițiat 71 de dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. Marea majoritate a acțiunilor declanșate de reclamanta Camelia Bogdan în instanță au fost deja respinse. Verificările efectuate de Inspecția Judiciară ar fi relevat conduita exagerată și în același timp agresivă a doamnei Camelia Bogdan, judecător suspendat, consideră Inspecția Judiciară, potrivit GIP.
Concluzia formulată de Inspecția Judiciară este una fără echivoc: „prin prisma acțiunilor desfășurate din funcția de judecător calificate de instanța disciplinară ca nefiind conforme cu statutul acestei funcții și pentru care a fost sancționată disciplinar de două ori, cât și în raport de manifestările extraprofesionale în care nu se respectă standardele de conduită naționale și internaționale stabilite pentru funcția de judecător, cu consecințe negative asupra credibilității justiției, apreciem că doamna Camelia Bogdan, judecător suspendat, nu mai prezintă calitățile necesare pentru ocuparea funcției de judecător, nemaibucurându-se de o bună reputație”.
Camelia Bogdan spune că protocolul Binomului este folosit și azi
Între timp, Camelia Bogdan și-a îndreptat atenția asupra serviciilor secrete, pe care le acuză că se află în spatele excluderii sale din magistratură. Judecătorul suspendat afirmă chiar că nu crede în denunțarea protocolului secret al Inspecției Judiciare cu SRI, deși, la vremea sa, Camelia Bogdan nu a avut nicio problemă în a opera sub umbrela protocoalelor secrete din Justiție.
„Serviciile române de informații, moștenitorii în drepturi ai fostei Securități, care au rămas cu banii Securitătii. (...) Și Serviciile se află sub protocol cu Inspecția Judiciară, ei zic că le-au denunțat. Eu sincer nu sunt chiar atât de convinsă, plus că există foarte multe încrengături din partea Mafiei economice, din partea Mafiei politice, din partea Serviciilor”, spunea Camelia Bogdan într-un interviu acordat în februarie 2021.
„Nu vă ascund că eu am cerut acces la sursele de finanțare, deoarece sunt informații clasificate, ori nu poți clasifica ceva ce este o infracțiune. La noi structurile de informații au voie să dețină afaceri. Să-și asigure finanțarea prin SRL-uri (...) Practic la noi, conform articolului să zicem 42 din legea 51/1991, SRI își clasifică informațiile referitoare la aceste sume de bani cu care își desfășoară activitatea. Trebuie să spunem că SRI și celelalte structuri de informații sunt constituite pe patrimoniul fostei Securități”, a afirmat Camelia Bogdan într-un interviu acordat în iunie 2020.
„Nu se investighează, a, și s-a funcționat bineinteles sub protocol în condițiile în care SRI era moștenitorul în drepturi al fostei Securităti, cel care trebuie să se ocupe de aducerea la buget a banilor aceia care s-au delapidat prin ’90”, mai spunea judecătorul suspendat în același interviu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News