Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021. Pe data de 26 iulie, sunt prăznuiți  Sfântul Cuvios Ioanichie și Sfântul Ermolae.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021. Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul este unul din cei mai renumiţi sihastri. S-a nevoit timp de 37 ani într-o peşteră, mai jos de biserica rupestră de pe masivul Cetăţuia din Valea Chiliilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021. În anul 1638 a trecut la Domnul. Abia în anul 1944, sfintele sale moaşte au fost descoperite de părintele Pimen Barbieru, egumenul Schitului Cetăţuia Negru Voda, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021. Din cauza regimului comunist ateu, moaştele Sfântului Cuvios Ioanichie au fost reînhumate, pentru că la începutul anilor 1990 să fie deshumate de părintele stareţ, protosinghelul Modest Ghinea. Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost trecut în rândul sfinţilor în anul 2009.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021. Sfântul Ermolae a fost preot în Nicomidia în timpul împăratului Maximian (286-305). Sfântul Ermolae s-a numărat printre cei două mii de mucenici arşi de vii din porunca împăratului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 iulie 2021. Însă, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, Ermolae, împreună cu alţi doi preoţi, Ermip şi Ermocrat au scăpat nevătămaţi din foc, mai scrie crestinortodox.ro. Sfântul Ermolae a fost torturat şi omorât prin decapitare împreună cu preoţii Ermip şi Ermocrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel