Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2024
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2024. Pe data de 14 iunie, este prăznuit Sfântul Proroc Elisei.

Ilie i-a descoperit lui Elisei revelaţia dumnezeiască şi a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu ca îndoit să-i dea acestuia harul prezent în el. Elisei şi-a părăsit casa şi familia şi l-a urmat  până la înălţarea acestuia la cer, când i-a preluat cojocul, dar şi darul profetic.

Dumnezeu a făcut multe minuni prin intermediul prorocului Elisei: a despărţit apele Iordanului precum odinioară Moise despărţise apele Mării Roşii; a făcut dulci apele amare de la Ierihon; a umplut cu apă tranşeele de apărare excavate în războiul cu Moabitenii, scrie crestinortodox.ro.

A hrănit o sută de oameni cu douăzeci de pâini mici, l-a vindecat pe Neeman, căpetenia de oşti de boala leprei; a lovit cu lepră pe sluga lui Gehazi din pricină că acesta s-a mândrit; a orbit toată oştirea siriană, iar altă oştire a pus-o pe fugă; a prorocit multe care aveau să se întâmple.

A murit în jurul anului 839 i.d.H. şi a fost înmormântat în Samaria, la Sevastopoli.

Rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos pentru izbăvire de boală

"Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta, Te rog îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: "Iertate îţi sunt păcatele!”. Amin"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel