Budăi încinge spiritele: Nu negociem ca la piață / Fenechiu și Nistor (FSE), dispută după declarațiile ministrului: Ar trebui să-și dea demisia!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, l-a apostrofat în direct pe senatorul PNL Daniel Fenechiu pentru declarații făcute de ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Nu tratăm educația ca la piață, mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns. Le discutăm în cadrul unor negocieri oneste între parteneri”, a transmis Marius Budăi la Antena 3. Această declarație a încins spiritele în platoul televiziunii, urmând ca Marius Nistor și Daniel Fenechiu să intre în polemici privind salariile profesorilor.

„Cu siguranță salariile nu sunt suficiente. Eu nu o să comentez declarațiile ministrului. În primul rând, ministrul vorbește din perspectiva lui. În al doilea rând, nu fac parte din același partid cu ministrul și nu am mandat de la partid să validez sau invalidez opinia sa. Însă PNL consideră că profesorii trebuie să aibă lefuri în concordanță cu importanța pe care le-o acordăm”, a spus Daniel Fenechiu.

„Știți ceva? Am următoarea rugăminte: îl rog pe domnul Fenechiu să-și ia perspectiva și să meargă cu ea la partid și să i-o dea și domnului de la Ministerul Muncii, domnul care are o problemă legată de educație. Cum ai tupeul să declari, atunci când ai 200.000 de salariați din învățământ în grevă, că nu suntem la piață cu «mai dă, mai ia»?”, a izbucnit Marius Nistor.

Redăm mai jos ce s-a putut discerne din conversația celor doi

Nistor: Ați ajuns să transformați soarta a sute de mii de oameni din învățământul preuniversitar în subiect de negociere? Cine se târguiește acolo la taraba guvernului?

Fenechiu: V-am jignit eu cu ceva, domnul Nistor?

N: Cine face așa ceva (n.r., târguieli)? Exact reprezentanții dumneavoastră!

F: V-am spus că nu comentez.

N: Dați-mi voie, că nu vă reproșez dvs. ce a comentat ministrul Muncii. Este inacceptabil ce au spus ministrul Muncii și purtătorul de cuvânt al guvernului! Ar trebui să ia din pixurile aruncate în fața guvernului, să-și scrie demisia și unul și altul! Este o lipsă totală de respect. Nu-mi spuneți mie că dacă dăm unora, vor cere toți. Trebuie să se înțeleagă foarte clar că în țara asta nu ai judecători, medici, mecanici de locomotivă, nu ai nimic dacă nu ai un învățământ de calitate. Puterea și-a bătut joc de cei din învățământ de 30 de ani.

F: Domnul Nistor, sunt de acord că sunteți supărat și vă împărtășesc supărarea. Nu mi-am bătut joc de profesori, eu am fost la început profesor suplinitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel