BUBUITURA puternica la IASI. Seismic Center exclude variantele: Cutremur, meteorit, tunete
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
BUBUITURA IASI
BUBUITURA IASI
BUBUITURA puternica la IASI/ O bubuitură puternică s-a auzit marți, 9 iulie, în Iași. Oamenii lansează tot felul de ipoteze și scenarii, în lipsă de răspunsuri. Undele sonore s-au propagat și în localitățile de lângă Iași. 

BUBUITURA puternica la IASI/ Centrul Antigrindină a transmis că nu lansat nicio rachetă, iar prefectul afirmă că nu a primit nicio informare. 

Seismic Center publică un mesaj pe Facebook despre bubuitura din Iași: 

BUBUITURA puternica la IASI/ ”Seismic Center nu a inregistrat nici o activitate seismica subterana astazi 09.07.2019 in jurul orei 14:05 in jud.Iasi, nu s-a inregistrat nici o variatie a ionosferei pe zona respectiva si nici o perturbare in campul geo-magnetic, exclus cutremur, exclus explozie meteorit in paturile superioare ale atmosferei, exclus tunete. Probabil a fost vorba de echipament militar hipersonic. Totusi astazi un asteroid de mici dimensiuni a trecut la o distanta mica intre Pamant si Luna iar maine va fi urmat de alt corp ceresc tot la aceeasi distanta.” 

Ce scrie un internaut pe Facebook despre bubuitura din Iași

BUBUITURA puternica la IASI/ ”Astazi la Iasi s-a produs un fenomen extrem. La ora 14:08 si 30 secunde in orasul Iasi si pe o raza de cel putin 50 km s-a simtit un zgomot puternic. Un zgomot care a produs vibratii mecanice puternice, multe geamuri au tremurat serios.” a scris Silviu Gurlui pe Facebook, adăugând: ”Din fericire exista echipamentul instalat de mine in turnul ceasului din Palat care masoara simultan spectrul sunetului si vibratiile mecanice induse de varii fenomene naturale sau antropice Incercam sa le descifram. Revin cum am date concrete.”

BUBUITURA puternica la IASI/ El a mai scris: ”Din calcule reiese ca sursa este in partea de Nord-Est a Iasului, pe directia Iasi-Balti. S-a propagat dinspre Nord-Est spre Sud-Vest. Posibil sa fie ceva mai sus de Iasi, in Rep Moldova, cam la 30 km distanta. Unda de soc a ajuns in zona de Sud-Vest a Iasului dupa aproximativ 3 minute dupa ce a trecut de Iasi, adica pe la 14:11. In Iasi s-a simtit la ora 14:08. Sunt date foarte foarte preliminare. De remarcat ca si aeroportul Iasi este FIX pe aceasta directie. Dar poate este doar o coincidenta.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel