BRAVECTO, o nouă tabletă pentru câini. Protecție împotriva infestațiilor cu purici și căpușe
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
MSD Animal Health anunță lansarea produsului BRAVECTO, o nouă tabletă masticabilă pentru câini, ce oferă extinderea până la 12 săptămâni a protecției împotriva infestațiilor cu purici și căpușe, printr-o singură administrare de produs.

"BRAVECTO reprezintă o armă nouă și eficientă de luptă pentru controlul infestațiilor cu purici și căpușe. Acestea determină o îngrijorare reală din partea proprietarilor de câini, care, din pacăte, de cele mai multe ori uită să reaplice lunar produsul ce oferă protecție, expunând astfel câinele la un risc major de a contracta bolile pe care acești vectori le transmit”, declară doctorul veterinar Constantin Ifteme.

Babesioza, boală mortală

Puricii și căpușele pot avea efecte negative semnificative atât pentru câine cât și pentru proprietarii săi. Bolile transmise de paraziții externi pot determina manifestări diverse precum afecțiuni ale pielii, anemie, boala Lyme și Babesioza. Grupul de paraziți care determină Babesioza a fost descoperit de bacteriologul român Victor Babeș, de unde și numele bolii și al agenților care o produc. Boala este transmisă de căpușe care sunt gazdele intermediare ale parazitului. Căpușele eliberează microorganismele tinere în torentul sangvin al câinelui. Acestea se atașează de hematii (globulele roșii) și le invadează. Hematiile infectate sunt atacate de sistemul imunitar, deoarece sunt considerate agenți patogeni din cauza prezenței paraziților. Astfel, se produce o dublă distrugere a hematiilor: auto-imună și produsă de Babesia, care duce la anemie masivă. Majoritatea câinilor aflați în faza acută necesită transfuzie de sânge din cauza anemiei severe. Dacă nu se intervine la timp, Babesioza este o boală mortală.

Prevenția este cea mai bună metodă pentru a scăpa companionul de bolile provocate de purici și căpușe. Orice stăpân de câine trebuie să își ducă patrupedul la medicul veterinar pentru deparazitări externe periodice în funcție de tipul de produs.

Ce gândesc câinii despre stăpân. Studiu RMN fabulos

BRAVECTO asigură eliminarea căpușelor, reducerea unor riscuri de transmitere a bolilor grave la câini -  incluzând Babesioza, boala Lyme, Ehrlichioza -  și a altor agenți patogeni ce pot fi un real pericol pentru orice câine. Puricii pot induce, de asemenea, o serie de afecțiuni precum dermatita alergică, anemie, paraziți interni, având o incredibilă rată de multiplicare (o femelă poate depune până la 1000 de ouă/ lună).

"Am investit foarte mult în ultimii ani pentru a căuta cea mai bună moleculă pe care să o dezvoltăm ca o nouă soluție globală de protecție eficientă și sigură a câinilor împotriva infestațiilor cu purici și căpușe, care să fie simultan convenabilă pentru proprietari, sigură pentru câini și să acționeze imediat, dar să își păstreze efectul cert pentru o perioadă cât mai lungă de timp", explică dr. Constantin Gosu, marketing manager MSD AH România."Ne-am atins acest scop cu BRAVECTO; proprietarii de câini au acum o tabletă masticabilă, pe gustul câinilor, ușor de administrat de patru ori pe an, oferind cea mai bună protecție pentru companionul lor", adaugă el.

În timp ce alte produse necesită mai mult de 48 de ore de la administrare pentru a fi eficiente, BRAVECTO începe eliminarea puricilor în 2 ore, atingând o eficiență de 88% în 4 ore. BRAVECTO este sigur de a fi administrat atât pentru căței de la 8 săptămâni cât și pentru cățelele aflate în perioada de lactație și gestație, este disponibil în unitățile veterinare, numai pe bază de prescripție medicală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel