Data actualizării:
Data publicării:

Bomba cu explozie întârziată din economia României: începe prăpădul în 2024? Scenariul crunt lansat de profesorul Mircea Coșea. ”Nu vreau să vă șochez, dar...” VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
Profesorul Mircea Coșea / Foto: DCNews
Profesorul Mircea Coșea / Foto: DCNews
Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre economia anului 2024. 

Profesorul de economie Mircea Coșea spune că ”Din 2007 până astăzi, România a progresat enorm. (...) Spre deosebire de celelalte țări foste comuniste, România a progresat mult mai mult, dar ceea ce mă preocupă pe mine este altceva: că acest progres s-a făcut mult mai încet decât în alte țări și mult sub posibilitățile noastre de resurse. Dar acest drum este un progres”. 

”Nu vreau să vă șochez”

”Va fi 2024 un punct de continuare a acestui progres sau, din contră - și nu vreau să vă șochez-  un punct de regres?” este întrebarea ridicată de profesorul Mircea Coșea, în dezbaterea organizată de DCMediaGroup, ”Anul 2024, provocări şi oportunităţi pentru mediul de afaceri”. ”Eu cred că 2024 este în pericol a fi un punct de regres, adică să înregistrăm o cădere pe care nu o vom avea în 2024, dar va fi provocată de anul 2024” este scenariul lansat de acesta.

”O bombă cu explozie întârziată”

Despre bugetul pe anul 2024, mai exact despre elaborarea lui Mircea Coșea spune că nu are nimic de comentat, spunând că este unul pentru anul electoral: ”generos și glorios”, fiind printre primele trei din Europa, ca previziune de creștere. 

”România nu are forța economică astăzi ca să țină în spate un astfel de buget. Nu poate! Avem trei deficite enorme, pe care România nu le-a mai avut: deficitul bugetar (...), deficitul balanței comerciale este ceea ce este îngrijorător, o bombă cu explozie întârziată (...), iar lucrul cel mai îngrijorător este deficitul contului curent, adică îndatorarea” a punctat Mircea Coșea. 

Vezi mai mult în video de la minutul 34: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel