Data publicării:

Bogdan Chirieac propune un exerciţiu românilor. "Căutaţi PIB, România, Europa, pe internet. Ne aflăm în faţa multor state, o să râdeţi!"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a propus românilor un exerciţiu, pentru a arăta că România nu stă deloc rău la nivel european din punct de vedere economic. Problema este, însă, la modul în care sunt folosiţi aceşti bani. 

"Doamna Creţulescu, propun un exerciţiu telespectatorilor dumneavoastră. Intraţi pe internet şi căutaţi GDP, PIB adică. România în Europa. Şi o să vedeţi că PIB-ul României în 2023 ne clasează pe locul 17 din 50 de state europene. Acolo ei bagă şi Azerbaidjanul şi alte state. E mai degrabă EURASIA. Aşa listează FMI. 

O să râdeţi, ne aflăm în faţa multor state. Finlanda, Portugalia. Suntem în urma Danemarcei şi Austriei. Asta până să scoatem gaz din Marea Neagră, care va însemna un plus în PIB foarte important. 

Din punctul de vedere al PIB-ului per capita, suntem pe locul 13, în urma Elveţiei, dacă vă vine să credeţi!", a punctat Bogdan Chirieac la România TV, în emisiunea România la Raport moderată de Andreea Creţulescu. 

"Da, bun. Şi unde se duce PIB-ul ăsta? Pare că se duce şi este mâncat fix de acest aparat mamut de stat. Făceam comparaţie cu Germania. O ţară cu populaţie de 3 ori şi ceva mai mare decât a noastră, iar aparatul nostru de stat este cu 10-15% mai mare decât acolo", a intervenit Andreea Creţulescu. 

"Aşa este. Aparatul nostru este mai puţin eficient, neexistând digitalizare. Instituţiile statului ajung în zona de ridicol absolut. Agenţia pentru digitalizare numără 300 de angajaţi, aproape, din care numai 5 sunt IT-işti. Şeful IT-ului e plătit mai prost decât şoferul instituţiei. Nu se poate aşa!", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

"Ştiţi câţi IT-işti sunt la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate? Vreo 4 cred!", a punctat iar moderatoarea. 

"E ridicol. Asta spune tot. Asta înseamnă că 5 milioane de oameni care primesc pensie pe contributivitate nu au la ce să se aştepte bun în anul care vine. Problema care este? Mediul privat a luat-o atât de mult în faţa statului, încât frânează pur şi simplu dezvoltarea României. Până nu reformezi această administraţie şi această justiţie...", a completat Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel