Biserica Anglicană anchetează cazurile de pedofilie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Arhiepiscopul de Canterbury, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Anglicane, a anunțat începerea unei anchete cu privire la cazurile de pedofilie raportate în sudul Angliei. Implicați în acest scandal sunt doi clerici din dioceza Chichester.

Autor: Răzvan Băltărețu

pedofilie in anglia, biserica anglicana, arhiepiscop de canterburyDupă cazurile belgienilor cu bani doritori de băieți minori, în special din România, și cazurile cu preoți catolici iubitori de băieții de altar, se pare că și în Anglia apare un scandal de pedofilie. Într-un comunicat de presă al Bisericii Anglicane se anunță pornirea unei anchete în legătură cu politica de protejare a copiilor. Aceasta privește dioceza Chichester, din sudul Angliei, și este ca reacție la plângerile din acea circumscripție.

Dioceza, modul în care este organizată Biserica Anglicană, este o regiune aflată sub jurisdicţia unui episcop sau a unui arhiepiscop.

Ziarul The Times informează că scandalul ar fi pornit de la doi clerici, ambii din dioceza Chichester. Primul este fostul vicar din Bexhill-on-Sea, împotriva căruia au fost depuse plângeri privind activităţi de pedofilie. Al doilea este un preot din Brede acuzat de abuzuri sexuale comise împotriva unui copil.

Ancheta a fost încredinţată unui episcop şi unui avocat, care vor analiza dispoziţiile actuale privind protejarea copiilor şi vor formula recomandări. Raportul este aşteptat în februarie 2012, notează Mediafax.

Citește și alte știri despre pedofilie:

Arhiepiscopia București începe o anchetă în cazul acuzațiilor de pedofilie

O viață de rugăciuni și penitență, pedeapsa Vaticanului pentru pedofilie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel