Biocid produs de fostul Oltchim. Vuza, director Chimcomplex: "Am putea pica iar în evenimentul Hexi Pharma"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Ștefan Vuza, director general Chimcomplex, a vorbit despre biocidul produs de fostul Oltchim și despre ce ar putea să se întâmple dacă nu este respectat un anumit aspect legat de această producție.

"Noi, chimia, putem interveni în această criză doar în zona dezinfectanților. (...) Am dat drumul la noi capacități de producție a dezinfectanților și ne bucurăm că Guvernul a răspuns foarte repede la analize. Ne-am licențiat și acum putem oferi acest produs către prefecturi, dar acolo sunt alte probleme pe care suntem pe cale să le rezolvăm", a spus Ștefan Vuza, director general Chimcomplex, în emisiunea "Ediție Specială", de la Antena 3, prezentată de Andrei Ursu.

"Avem o percepţie greşită faţă de clor"

"Avem o cultură puţin depăşită sau o percepţie greşită faţă de clor. Noi continuăm să producem dezinfectanţi pe bază de clor. Într-adevăr, în trecut, în perioada comunistă, concentraţiile erau foarte mari, însă tehnologiile au evoluat şi, de peste 20 de ani, România produce dezinfectant care nu reprezintă niciun risc pentru a fi utilizat de populaţie. Nu afectează vederea, ochii sau altceva.

Aceste produse pot fi achiziţionate doar de cei licenţiaţi în zona de distribuţie. Noi suntem producători. Mai departe sunt 400 de distribuitori şi trebuie să respectăm acest lanţ pentru că, altfel, iar o să picăm în evenimentul Hexipharma, care a diluat nepermis de mult şi, mai departe, putem cădea în cazul celor de la Botoşani, care nu au respectat concentraţia", a mai spus Ștefan Vuza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel