Data actualizării:
Data publicării:

Bilanţ COVID-19, 24 iulie 2022. Scădere a cazurilor noi în ultimele 24 de ore

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro, Pexels
Fotografie de la cottonbro, Pexels

Ministerul Sănătăţii a transmis noul bilanţ al cazurilor COVID-19 din ultimele 24 de ore. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.094 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.390 mai puține față de ziua anterioară. 780 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 137 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

PACIENȚI INTERNAȚI
 

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.975, cu 230 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 186 persoane, cu 16 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 186 pacienți internați la ATI, 156 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 483 sunt minori, 480 fiind internați în secții, cu 43 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Decese 

Până astăzi, 65.857 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.În intervalul 23.07.2022 (10:00) – 24.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 4 decese ( 3 bărbați și 1 femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 4 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 de ani.  3 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Toți pacienții care au decedat erau nevaccinați.

TESTARE 

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.047 teste RT-PCR ( 1.384 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.663 la cerere) și 10.264 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.280.871 teste RT-PCR și 10.604.343 teste rapide antigenice. 

Variola maimuței a fost declarată urgență sanitară globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, a anunţat, sâmbătă, la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Această clasificare este cea mai înaltă alertă pe care o poate emite OMS și vine ca urmare a unei creșteri a numărului de cazuri la nivel mondial.

Peste 16.000 de cazuri au fost raportate în prezent din 75 de țări, a declarat directorul general al OMS.

În prezent, mai există doar două astfel de urgențe sanitare: pandemia de coronavirus și efortul continuu de eradicare a poliomielitei.

Adrian Marinescu: Cei care s-au născut după 1979 au probabilitatea cea mai mare să nu fie vaccinați și să fie vulnerabili de a se infecta

Amintim că medicul Adrian Marinescu a vorbit despre simptomele care ar trebui să dea de gândit.

„În primul rând, ar trebui să le spunem oamenilor că nu trebuie să fie îngrijorați. Virusul despre care vorbim și care dă variola maimuței se transmite cu mare dificultate de la om la un”, a spus medicul Adrian Marinescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3. „Legat de simptomatologie, în primele zile înainte de a avea erupția, vorbim de febră, durere în gât, dureri musculare, articulare și de ganglioni inflamați. Deci este greu să ne dăm seama în acele zile. Riscul mai mare de a transmite este în momentul în care apare erupția. Este adevărat că te poți gândi și la vărsat de vânt, dar, dacă ai un ochi avizat, este clar că poți pune diagnosticul destul de ușor.  În concluzie, cred că, în aceste zile, chiar dacă sunt cazuri absolut izolate, ar trebui să fim atenți în raport cu persoanele care au simptomatologie, mai ales dacă există și o erupție”, a explicat Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel