Biden se declară „surprins” după ce s-au descoperit documente clasificate într-unul dintre vechile lui birouri
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Președintele Joe Biden a declarat marți că a fost surprins când a fost informat că documentele guvernamentale au fost găsite în fostul său birou din Washington.   

El a fost întrebat despre această problemă după ce principalul republican din Comitetul de Informații al Camerei a cerut ca serviciile de informații din SUA să efectueze o „evaluare a daunelor” documentelor potențial clasificate, scrie ABC 7.

Adresându-se reporterilor din Mexico City, Biden a spus că avocații săi „au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă” atunci când au sunat imediat Arhivele Naționale despre descoperire la birourile Centrului Penn Biden. Și-a păstrat un birou acolo după ce a părăsit vicepreședinția în 2017 până cu puțin timp înainte de a-și lansa campania prezidențială în 2019.

Casa Albă a confirmat că Departamentul de Justiție examinează „un număr mic de documente cu marcaje clasificate” găsite la birou.

„Am fost informat despre această descoperire și am fost surprins să aflu că există înregistrări guvernamentale care au fost duse acolo la acel birou”, a spus Biden, în primele sale comentarii de la știrile despre descoperirea documentului din 2 noiembrie 2022, care a apărut luni. El a adăugat că „nu știu ce este în documente” și că avocații lui i-au sugerat să nu întrebe.

Marți mai devreme, reprezentantul Mike Turner a trimis cererea directorului Serviciului de Informații Naționale Avril Haines, spunând că reținerea documentelor de către Biden a reprezentat o „încălcare potențială a legilor care protejează securitatea națională, inclusiv a Legii privind spionajul și a Legii înregistrărilor prezidențiale”.

Indiferent de o revizuire federală, revelația că Biden a gestionat greșit documentele secrete sau prezidențiale s-ar putea dovedi a fi o durere de cap politică pentru președinte, care a calificat decizia fostului președinte Donald Trump de a păstra sute de astfel de documente la clubul său privat din Florida ca fiind „iresponsabilă”.

„Cei cărora li se încredințează accesul la informații clasificate au datoria și obligația de a le proteja”, a spus Turner într-o scrisoare către Haines. „Această problemă necesită o revizuire completă și amănunțită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel