Barurile din Marea Britanie se vor închide, dacă nu se prelungeşte schema de reducere a facturilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Multe pub-uri şi berării din Marea Britanie vor fi forţate să se închidă definitiv deoarece se vor confrunta cu pierderi importante dacă nu va fi prelungită reducerea facturilor la energie, informează luni PA Media/dpa.


Într-un nou raport al Frontier Economics, produs pentru British Beer şi Pub Association (BBPA), calculele au arătat că, odată cu revenirea facturilor la energie la tariful lor obişnuit începând cu luna martie, pub-urile şi producătorii de bere vor avea o pierdere în medie de 20% .

Firmele au beneficiat de schema de reducere a facturilor la energie, dar se confruntă cu o situaţie incertă după ce aceasta va înceta la sfârşitul lunii martie. Costurile cu energia sunt cea mai mare ameninţare şi "ar fi şi mai letal" atunci când schema de ajutor se va încheia, conform raportului. Acest aspect se adaugă inflaţiei costurilor din alte sectoare ale acestor afaceri, precum alimentele şi băuturile şi salariile.

Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA, a declarat:"O garanţie pe termen lung care să garanteze că vor fi echitabile şi rezonabile costurile şi contractele din domeniul energetic odată cu venirea primăverii nu poate veni destul de repede pentru pub-urile şi producătorii noştri de bere. Ei îşi fac planuri acum pentru lunile următoare şi au nevoie de asigurarea că facturile nu vor creşte şi nu vor elimina complet profiturile. Acest raport demonstrează poziţia unică în care se găseşte sectorul nostru, vulnerabil la inflaţia costurilor pe întregul său lanţ de aprovizionare, profund conştient de scăderea încrederii consumatorilor şi dorind să evite creşterea preţurilor pentru clienţi", scrie Agerpres. 

Protest în Marea Britanie. Nemulțumiți de creșterea facturilor, britanicii au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine

Britanicii protestează împotriva creșterii facturilor. Militanţi ai mai multor grupuri ale societăţii civile au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine din Marea Britanie, în semn de protest, transmite Agerpres, citând dpa.

Potrivit mişcărilor Don't Pay UK şi Fuel Poverty Action, militanţi ai lor s-au instalat de dimineaţă cu pături, saci de dormit şi sticle cu apă caldă în holul companiei energetice Scottish Power din Glasgow, o altă demonstraţie fiind prevăzută să aibă loc mai târziu în cursul zilei la British Museum din centrul Londrei şi care este sponsorizat de British Petroleum.

Un al treilea grup se pregătea să ocupe centrul comercial Westfield din Stratford, în estul Londrei, iar alte proteste mai erau prevăzute la un centru comercial din Manchester, precum şi la Liverpool, Brighton şi Bristol.

Cerințele protestatarilor



Grupurile de protest cer guvernului să ia imediat măsuri în ce priveşte criza energiei şi a costului vieţii prin introducerea Energiei pentru toţi (Energy for All), definită ca o cantitate de energie "universală şi gratuită care să acopere necesităţile oamenilor" şi care poate fi suportată de stat prin "încetarea subvenţionării din banii contribuabililor a combustibililor fosili, o taxă excepţională mai eficientă aplicată companiilor energetice şi tarife mai mari pentru consumul energetic al locuinţelor de lux".

"Oamenii obişnuiţi nu mai pot continua să plătească factura crizelor create de cei bogaţi, e timpul ca marii poluatori şi profitorii să-şi achite partea", a spus Stuart Bretherton, coordonatorul campaniei Fuel Poverty Action. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel