Bârbatul înecat în râul Olt, scos din apă de scafandri
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bârbatul înecat în râul Olt, în timp ce se afla la pescuit, a fost scos din apă de scafandri.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care se afla la pescuit în râul Olt, în zona localităţii Tia Mare, s-a înecat sâmbătă şi a fost scos din apă de scafandri şi echipaje de pompieri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, pompieri de la Vişina şi de la Slatina, cu autospeciale de primă intervenţie şi două ambarcaţiuni cu motor, au acţionat timp de aproximativ o oră şi jumătate pentru căutarea unei persoane înecate în râul Olt.

Persoana înecată, un tânăr de 34 de ani din localitatea argeşeană Ştefăneşti, a fost găsită în apă, la circa 10 metri de mal, unde apa avea adâncimea de şase metri. Bărbatul era în stop cardio-respirator şi a fost declarat decedat după efectuarea fără rezultat a unor manevre de resuscitare.

"În sprijinul militarilor a venit şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. Căutările au fost executate cu ambarcaţiunea cu motor şi accesoriile specifice, dar şi cu ajutorul scafandrilor. Bărbatul (...) a fost găsit de echipa de scafandri la aproximativ zece metri de mal, adâncimea apei fiind de şase metri. Acesta se afla în stop cardio-respirator, iar echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare. Pacientul nu a răspuns manevrelor specifice şi a fost declarat decedat de către echipajul SAJ", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Potrivit unor surse, bărbatul se afla la pescuit împreună cu mai mulţi prieteni, aceştia fiind cei care au observat că tânărul a dispărut şi este posibil să se fi înecat.

În luna septembrie s-a mai înecat în râul Olt un bărbat aflat la pescuit. Este vorba de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Caracal, care s-a înecat în ziua de 8 septembrie în zona barajului de la Drăgăneşti-Olt, după ce, aflându-se cu mai mulţi prieteni la pescuit, a intrat în apă pentru a încerca să traverse râul înot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel