”Băieții de la PSD au fost deștepți”/ ”S-au demascat”. De ce ar fi propus Sorin Grindeanu comasarea ministerelor și cum a schimbat asta totul
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
O propunere aparent banală a dat peste cap întreg acordul rocadei guvernamentale. Cine s-ar fi gândit la asta? 

”Băieții de la PSD au fost inteligenți, cum am anticipat” a spus sociologul Alfred Bulai în emisiunea ”Nod în Papură” după ce Marcel Ciolacu, președinte al PSD și viitor premier al României, a propus amânarea rotativei guvernamentale până la rezolvarea crizelor - din educației și a pensiilor speciale. 

”Au făcut două mișcări. Ei au nevoie de anumite ministere și au sugerat prima chestie că trebuie reduse ministerele, aia fiind o gogoriță. Șmecheria este următoarea: când spun că voi reduce numărul de ministere, am temeiul să spun că vechiul protocol nu mai poate fi respectat, pentru că nu mai am același număr de ministere.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vrea mai puține ministere în Guvern. Susține desființarea Ministerului Familiei, condus de Gabriela Firea

Apoi au pus problema că acum pot negocia. PNL iese oricum prost din negociere, pentru că au un număr de ministere, din care două nu sunt ale lor, sunt ale lui Klaus Iohannis - Educația și MAE. Prin urmare, ei nu au cine știe ce de negociat. Au cerut și ei un minister în plus dacă PSD vrea să păstreze Transporturile și Ciolacu le-a zis să ia de la UDMR . Deocamdată, s-a blocat, sunt presiuni ca UDMR să rămână la guvernare. Oricum ar da-o, amânarea nu deranjează PSD-ul, a ieșit Marcel Ciolacu să spună că din grijă față de popor... După mine, probabil că va rămâne Sorin Grindeanu cu ministerul. Niște tovarăși vor controlabil Ministerul Transporturilor, care e foarte bănos, cu mulți bani care pot scoate bani. Ei se ocupă de tot ce înseamnă infrastructură, aici au fost cele mai spectaculoase afaceri în ultimii 30 de ani” consideră Alfred Bulai. 

Jurnalistul Val Vâlcu a asemănat agățarea de Transporturi a PSD-ului cu momentul în care Petre Roman striga mulțimii când s-a dus să-l salveze pe Corneliu Coposu de o contra-manifestație ”S-au demascat”. ”Ferocitatea cu care se agață de Ministerul Transporturilor nu dă de gândit?” a întrebat Val Vâlcu. ”Dă de gândit de ce trebuie să existe un anumit gen de control pe anumite ministere care, după mine, sunt controlate de servicii” a spus Alfred Bulai. 

Vezi mai mult în video, de la minutul 40: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel