Avocații, despre munca de acasă: Atacurile cibernetice, în creștere
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Avocații avertizează în legătură cu numărul în creștere al infracțiunilor din mediul online și fac apel la precauție din partea persoanelor care au trecut la munca de acasă.

Avocații avertizează în legătură cu numărul în creștere al infracțiunilor din mediul online și fac apel la precauție din partea persoanelor care au trecut la munca de acasă, într-un comunicat Iordăchescu & Asociații.

"Numărul infracțiunilor cibernetice nu va scădea din cauza crizei în care ne aflăm, ci, deopotrivă, unele persoane vor profita de panica generată la nivel național și de lipsa de comunicare între angajator și angajați pentru a pune în practică noi metode de accesare ilegală a informațiilor private, fie că acestea sunt date despre clienții unei anumite firme, fie informații cu caracter de secret de afaceri." afirmă Ioana Anițulesei, avocat Iordăchescu & Asociații.

Măsuri de siguranță pentru angajații care lucrează de acasă

„În cazurile în care remote work-ul este posibil, ar trebui să fie avute în vedere câteva măsuri de siguranță, în special dacă angajații urmează să utilizeze dispozitivele personale, iar nu pe cele ale companiei", se mai recomandă în comunicat.

Atenție la e-mailurile de tip „phishing"

„Angajatorii trebuie să aibă în vedere faptul că e-mailurile de tip phishing deghizate în actualizări despre Coronavirus sau ca politici actualizate ale companiei pot induce în eroare angajații. Este de precizat în acest sens că au început să apară campanii de tip phishing prin trimiterea de e-mailuri care prezintă similitudini inclusiv cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și care trimit utilizatorii la accesarea link-urilor din conținutul acestora sau a căror titluri se aseamănă cu cele ale companiei la care lucrează", a mai transmis firma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel