Austriacul Max Hauke, condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Schiorul austriac Max Hauke, specializat în probele de fond, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 480 euro pentru "fraudă sportivă gravă", miercuri la Innsbruck (Austria), informează AFP.

Hauke, în vârstă de 27 ani, care a pledat vinovat la acuzaţia de utilizare de hormoni de creştere şi dopaj sanguin, poate face apel împotriva acestei sentinţe.

Schiorul, care a fost deja suspendat pentru o perioadă de patru ani de către agenţia antidoping din ţara sa, a admis că a recurs la dopaj sanguin în aprilie 2016, până la arestarea sa, în luna februarie a acestui an, cu ocazia Campionatelor Mondiale de schi nordic desfăşurate în staţiunea austriacă Seefeld. El a fost interpelat alături de alţi trei sportivi, în cursul acestor Mondiale, în momentul în care efectua o autotransfuzie de sânge.

"Ştiam că am talent şi credeam că pentru a ajunge în vârf trebuie să te dopezi", a declarat sportivul, care şi-a cerut scuze pentru comportamentul său.

Max Hauke şi ciclistul austriac Stefan Denifl au fost primii sportivi care au primit, în această vară, câte o suspendare de patru ani în urma dezvăluirilor din cadrul afacerii Aderlass.

Acest dosar este concentrat în jurul medicului german Mark Schmidt, arestat pe 27 februarie la cabinetul său din Erfurt (Germania) şi acuzat că a aprovizionat cel puţin 21 de sportivi de opt naţionalităţi şi cinci discipline diferite, conform Parchetului din Munchen.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel