Data publicării:
Au fost înregistrate 812 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Bilanțul din România
Au fost înregistrate 812 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.
„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 812 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 84 decese dintre care 19 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
VEZI ȘI: Iohannis: Se pregătește un vaccin nou pentru OMICRON
Klaus Iohannis a făcut, joi dimineață, mai multe declarații, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European. Președintele a vorbit despre un „vaccin nou”.
„Avem multe teme pe ordinea de zi, dar acum, înainte să intru la Consiliu, vreau să mă refer la trei teme care sunt de mare interes pentru noi. Prima temă este pandemia. Vom avea o discuție aplicată. Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă, Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun și - foarte important - vom discuta despre cum vom obține un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este foarte clar pentru toată lumea: doar vaccinarea poate să oprească răspândirea”, a spus președintele Klaus Iohannis.
„Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie, cum obținem acest vaccin nou, cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre”, a mai spus președintele.
„De asemenea, tot în legătură cu pandemia, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de resctricționare, în special când e vorba de traficul de mărfuri. Sper să ajungem la concluzii pozitive”, a zis Klaus Iohannis.
OMS: Omicron se răspândește într-un ritm fără precedent
Noua variantă de coronavirus Omicron se răspândește în întreaga lume într-un ritm fără precedent, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform BBC. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus este îngrijorat pentru că nu se fac suficiente eforturi pentru a combate această variantă.
„Cu siguranță, subestimăm acest virus pe riscul nostru. Chiar dacă Omicron provoacă cazuri mai puțin grave, numărul mare de îmbolnăviri ar putea din nou să copleșească sistemele de sănătate nepregătite”, a declarat acesta.
Varianta Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud în noiembrie, iar de atunci țara a înregistrat o creștere a numărului de infecții.
Mai multe țări au introdus interdicții de călătorie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News