Atletism: Congresul ABAF a mutat sediul forului balcanic de la Atena la Sofia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
atletism
atletism

Înaintea întrecerilor celei de-a 64-a ediţii a Campionatelor balcanice de atletism, la Sliven a avut loc Congresul extraordinar al Asociaţiei balcanice a federaţiilor de atletism (ABAF), cu participarea tuturor celor 10 ţări membre - Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Fosta republică iugoslavă a Macedoniei (FRYM), Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

Încă de la început, congresul a remarcat că prin cooptarea vicepreşedintei Federaţiei române de atletism, Gabriela Szabo, prezentă la Congres, alături de preşedintele ABAF şi al federaţiei bulgare Dobromir Karamarinov şi de Munir Yarash /Turcia), în Comitetul executiv al Asociaţiei europene de atletism (EAA), regiunea Balcanilor are, practic, un sfert dintre membrii forului de conducere european, ilustrare a forţei acestei zone în atletism, Regina sporturilor.

În cadrul congresului de la Sliven s-a decis mutarea sediului ABAF de la Atena la Sofia, aprobându-se şi noile logo şi drapel ale organizaţiei, precum şi crearea unui imn al acesteia. De asemenea, s-a discutat adresarea unor invitaţii oficiale federaţiilor din Croaţia şi Slovenia pentru a deveni membre ale asociaţiei balcanice

Delegaţii la congres au stabilit criteriile de alcătuire a clasamentului care va desemna "Atletul balcanic al anului", modul de nominalizare şi selecţie a sportivilor, câştigătorii acestui trofeu urmând să fie premiaţi în cadrul unei Gale balcanice, o ceremonie la sfârşitul fiecărui an.

S-a discutat şi iniţierea unor tratative pentru vânzarea drepturilor de televizare a Campionatelor Balcanice.

Pe de altă parte, organizatorii din oraşul bulgar care găzduieşte Balcaniada de seniori cu numărul 64, în fruntea cărora se află primarul Slivenului, fostul component al echipei de aur a fotbalului bulgar, Iordan Lecikov, au anunţat dotarea competiţiei cu premii totale de 40.000 de euro. Vor fi recompensate cele mai bune 12 performanţe, atât la feminin, cât şi la masculin, după o ierarhie stabilită de tabela internaţională, care transformă rezultatele în puncte. Primul loc va primi 5.000 de euro, al doilea, 4.000 euro, al treilea - 3.000 şi în continuare 1.800, 1.500, 1.200, 1.000, 900, 600, 500, 300 şi 200 euro.

Altfel, delegaţia României, ca şi celelalte delegaţii sportive pentru această competiţie, stă în complexul olimpic al oraşului Sliven, într-un hotel de 4 stele plus, Sport Palace, miza fiind, dincolo de medalii şi premii, destul de consistente, de altfel, şi îndeplinirea baremurilor pentru Mondialele de la Daegu. Competiţia de la Sliven se anunţă foarte potrivită pentru asemenea obiectiv, dat fiind nivelul ridicat al întrecerilor. O probă în acest sens o constituie şi recenta ediţie a Campionatelor europene pe echipe de la Izmir-Liga 1, în care primele 2 echipe au fost din Balcani, ca şi 3 dintre primele 4, incluzând aici şi România.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel