Asistenţii şi moaşele, sărbătoare în plin război. Florin Buicu: Sunt în prima linie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Buicu
Buicu
Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, transmite un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

"Astazi este Ziua Mondiala a Sănătății!

Data de 7 Aprilie este ziua in care a fost înființata Organizația Mondiala a Sănătății, fiind un bun prilej de conștientizare al marilor probleme de sanatate. Anul 2020 este anul dedicat asistenților medicali și moaselor și rolului pe care aceștia îl ocupa in asigurarea sănătății oamenilor", transmite Florin Buicu.

În prima linie a luptei contra CoVid19

"Aflati in prima linie a luptei contra CoVid19, in cabinetele de medicina de familie, pe ambulante, in direcțiile de sanatate publica, in unitățile sau compartimentele de primiți urgente, pe Secțiile de spital sau in centrele de îngrijiri medicale, asistenții medicali și moașele au un rol important in realizarea obiectivelor globale care tin de acoperirea universala cu servicii medicale, sanatatea mamei și copilului, boli infectioase și boli neinfectioase inclusiv sanatatea mintale, pregătirea și raspunsul in situații de urgenta, siguranța pacientului și furnizarea unor servicii integrate de îngrijire centrate pe nevoile pacientilor.

“Echipa” medicala este cea care asigura sanatatea și in aceasta “echipa” nu poate funcționa fără aportul esențial al asistenților medicali și moașelor. La Mulți Ani cu sanatate și respect tuturor asistenților medicali și moaselor și familiilor acestora!", se arată în mesajul dr. Florin Buicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel